Jak optimalizovat bachor

Společnost Noack ČR, spol. s r. o., ve spolupráci s firmami Dr. Pieper Technologie- und Produktentwicklung GmbH a Celtic Sea Minerals uspořádala počátkem března na vysočině nedaleko Jihlavy odborný seminář na téma výživa skotu.

Tématu pufrace a optimalizace bachorového prostředí jako klíčovému předpokladu ekonomické produkce mléka a zdraví stáda dojnic se věnoval MVDr. Enda Neville ze společnosti Celtic Sea Minerals. Sám je farmářem, chová 250 převážně holštýnských dojnic s průměrnou roční užitkovostí okolo 8000 kilogramů mléka.
Základem krmné dávky v sezóně je pastva, zvláštností je synchronizace porodů na předjarní období.
Bachor u svých krav farmář „hlídá“ pomocí přípravku Acid Buf obsahujícího  přírodní minerály z mořského dna. Kladem přípravku je velký sorpční povrch, obsah biologicky dobře dostupných minerálních prvků, jako je vápník, hořčík a zinek, a také například vhodné fyzikální vlastnosti – je nehydroskopický, sypký a jemně mletý.
„Díky tomu vykazuje Acid Buf vysokou pufrační kapacitu, a optimalizuje tak pH bachorového prostředí,“ je přesvědčen Enda Neville.*

Více si přečtete v Zemědělci

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *