Jak vlastně vznikají potraviny?

Již sedmý ročník akce s názvem Věda na polích a ve stájích – Příběh potravin určené pro malé i velké návštěvníky uspořádal v pátek a sobotu Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i., ve spolupráci se společností Selgen, a. s, Stupice a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. První den byl určen pro žáky základních škol, druhý den potom organizátoři přivítali širokou veřejnost.

Po celou dobu se mohli návštěvníci dozvědět mnoho zajímavých informací o rostlinné i živočišné výrobě zábavnou formou. Děti se mohly během akce svézt na koních, pohladit si tele, králíka nebo kozu nebo soutěžit o zajímavé ceny. Zábavnou formou se také dozvěděli mnoho poznatků týkajících se rostlinné i živočišné výroby.

V pátek navštívilo akci více než čtyři sta dětí z 19 tříd 9 základních a dvou mateřských škol. Na farmě v Netlukách se školáci mohli dozvědět například podrobnosti o výživě krav či prasat, jednotlivých plemenech hospodářských zvířat a také o technice, která je v zemědělství nezbytná.

Druhý den byl připraven pro širokou veřejnost. Malé návštěvníky zaujala mimo jiné tradiční poznávací soutěž, které se zúčastnilo 795 školních a předškolních dětí. Akci navštívily děti v doprovodu rodičů, prarodičů, přišly i maminky s kočárky, skupiny cykloturistů – celkem organizátoři přivítali více než 2400 účastníků. Ani tento den nepřišli zájemci o živočišnou výrobu zkrátka. Seznámili se například s problematikou chovu ryb, jelenovitých či včel, mohli se svézt na koni nebo se pomazlit s králíky.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *