O konzervaci a kvalitě objemných krmiv na mezinárodní úrovni

Ve dnech 3. -6. června uspořádaly NutriVet, Pohořelice, Mendelova univerzita v Brně, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum Nitra, Výzkumný ústav živočišné výroby, Praha-Uhříněves a Výzkumný ústav rostlinné výroby, Praha-Ruzyně 16. mezinárodní sympozium Konzervace objemných krmiv.

Mottem kongresu byla výroba objemných krmiv s vysokou nutriční hodnotou.

V průběhu kongresu bylo předneseno 25 přednášek a připraveno 20 posterů.

Jednotlivé přednášky probíhaly v sekcích, které byly rozděleny takto:

1. Produkce  pícnin – hnojení, kvalita a  výnos

2. Fermentační proces konzervovaných pícnin  –  sklizeň, konzervace, stabilita a skladování  konzervovaných krmiv

3. Výživná hodnota  konzervovaných krmiv (hodnocení krmiv  metodou NIRs) a jejich vliv na produkci a zdraví zvířat

4. Produkce a konzervace fytomasy pro výrobu bioplynu

Kongresu se zúčastnilo kromě českých odborníků mnoho hostů ze zahraničí, z nichž mnozí si připravili přednášku. Přijeli nejen ze Slovenska, ale také z USA, Japonska, Velké Británie, Švédska, Itálie, Maďarska, Polska, Švýcarska, Německa i Rakouska.

Jednacím jazykem byla angličtina.*

 

Podrobněji v časopisu Krmivářství a týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *