Pro faremní zpracování mléka a masa

(jed) Kompletním sortimentem pro farmáře zahrnujícím ohradníkové a pastevní systémy, dále vybavení stájí, solné a minerální lizy nebo pracovní pomůcky se v pavilonu G2 prezentovala firma Ketris, s. r. o. Kromě svého klasického sortimentu zmiňovaná společnost sídlící v jihomoravské metropoli představila i kompletní program pro faremní zpracování mléka a masa. „Pasterizační a sýrařský kotel FJ 45 economic jsme přihlásili do tradiční soutěže o nejlepší exponáty Grand Prix. Cenově výhodný model o objemu 45 litrů je vyroben z nerezové oceli.Vynikající povrchová úprava pak umožňuje jeho snadné čištění. Návod na používání je velmi jednoduchý. Vodu v zásobníku lze po uvedení přístroje do provozu ohřát digitálním indikátorem teploty. Ze 4 °C na maximálních 85 °C se voda rovnoměrně ohřeje přibližně během jedné hodiny. Nastavenou teplotu udržuje automatická kontrola vody tak dlouho, dokud se ručně nevypne. Pro chlazení se pak používá voda z vodovodního řádu. Zatímco program pro faremní zpracování mléka slouží k faremní pasterizaci mléka, výrobě sýrů a másla nebo zakysaných výrobků, obdobná nabídka pro faremní zpracování masa umožňuje různou úpravu masa až po jeho finalizaci do výrobků. K tomu účelu máme v nabídce masové mlýnky, hnětače, nářezové stroje, pařicí kotel, pasterizátor šťáv, plničku klobás, vakuovaní baličky a další potřeby včetně jatečního omračovacího přístroje s příslušenstvím nebo kompletní sady řeznických nožů. Po celou dobu konání veletrhu byl o oba programy obrovský zájem. I z toho se dá usuzovat, že současný trend směřuje k prodeji produkce ze dvora,“ konstatovala jednatelka společnosti MGr. Jiřina Kovářová.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *