Výroba a kvalita hovězího masa v ČR

V posledních deseti letech v ČR došlo ke snížení početních stavů skotu a klesá výroba i spotřeba hovězího masa, která je na svém historickém minimu. Jedním z důvodů jsou neustále zvyšující se spotřebitelské ceny, které jsou ovlivněny i zahraničním obchodem a průměrná cena kilogramu hovězího masa zadního bez kosti byla v ČR za rok 2013 ve výši 206 Kč. Příspěvek se věnuje vývoji nejdůležitějších ukazatelů výroby hovězího masa s důrazem na jeho ekonomickou stránku a rozdíly v kvalitě, což výrazně ovlivňuje rozhodování spotřebitele a celkovou poptávku po mase v tuzemsku.

 

 

Odborný rezenzovaný článek najdete v časopise Náš chov 2/2015

 

J. Syrůček1,2; L. Prokůpková,2 L. Kouřimská2

1VÚŽV Praha;

2ČZU v Praze


 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *