Na výstavě EuroTier se představí také Zinpro® IsoFerm®, což je směs těkavých mastných kyselin s rozvětveným řetězcem a s maskovaným zápachem, které lze použít jako doplňkové krmivo. Podle metabolického stavu krav může přídavek zlepšit stravitelnost vlákniny a syntézu proteinu v bachoru, což se odráží v nárůstu produkce mléka a zlepšení zdraví zvířat. Výrobku komise DLG udělila stříbrnou medaili.
Pro dosažení produktivity v chovu skotu je klíčové zajistit optimální přísun krmiva. Zejména je nutné, aby většina nutričních potřeb byla pokryta základním (tedy objemným) krmivem, což zajišťuje co nejlepší funkci bachoru. Tento způsob krmení je nejen nejefektivnější z hlediska nákladů, ale má také výrazný dopad na zdraví zvířat. Zvyšuje se důraz na prostředí v bachoru a mikroby, které rozkládají hrubé krmivo.
Isokyseliny jako živiny pro bakterie v bachoru jsou již dlouho známé a prokázané, ale jejich aplikace prostřednictvím krmiva byla v minulosti obtížná. Díky novému patentovanému procesu maskování nepříjemného zápachu isokyselin a dalšímu intenzivnímu výzkumu se podařilo překonat tyto překážky a identifikovat situace, kdy mikroby v bachoru mohou těžit z přídavku větvených mastných kyselin.
Zinpro® IsoFerm® je směs těkavých mastných kyselin, které se přirozeně vyskytují v bachoru při rozkladu větvených aminokyselin a fungují jako růstové faktory, zejména pro celulolytické mikroby v bachoru. Cílené doplnění těchto kyselin může zlepšit syntézu mikrobiálního proteinu a stravitelnost vlákniny, což podporuje funkci, metabolismus a efektivitu bachoru. Testy ukazují, že stravitelnost vlákniny se zvýšila až o 15 % a syntéza mikrobiálního proteinu o 6 %. Nové předběžné výsledky také naznačují jejich potenciál snížit produkci metanu.
Dle metabolického stavu krav může přídavek Zinpro® IsoFerm® vést k vyšší produkci mléka na začátku laktace nebo k lepší perzistenci během pozdější fáze laktace, což zvyšuje ziskovost farmy.*
Tomuto výrobku společnosti Zinpro Corporation byla udělena stříbrná medaile. Na výstavě společnost najdete v hale 22.
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!