17.04.2018 | 08:04
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová technologie na aerobní stabilitu

Jako každý rok se před senážní sezónou konala tour zaměřená na nové trendy v silážování. Letošní tour firmy ADDICOO Group, s. r. o. a společnosti ZEA Sedmihorky, spol. s r. o., byla zaměřena hlavně na aerobní stabilitu siláží.

Firma ADDICOO Group (dříve Delacon Biotechnik ČR) má výhradní zastoupení silážních přípravků firmy Lallemand (přípravky Lalsil) pro ČR a SR. Profesor Kung úzce spolupracuje s firmou Lallemand a nemálo se podílí na vývoji nových inokulantů, které zvyšují aerobní stabilitu siláží.

Letošní tour zaměřená na aerobní stabilitu, představila novinku v oblasti silážování. Touto novinkou je nový bakteriální kmen Lactobacillus Hilgardii CNCM-I-4785. Jde o hetero-fermentativní kmen, velmi podobný jako Lactobacillus buchnerii, ale ve spojení s Lactobacillus Buchneri NCIMB 40788 vykazuje výborné vlastnosti ke zvýšení aerobní stabilitě a včasnému zkrmování siláží. Profesor Kung po mnoha sledováních dospěl k závěru, že plísně nejsou až tak zodpovědné za aerobní nestabilitu siláží jako jsou kvasinky. Dobře známý kmen Lactobacillus Buchneri inhibuje kvasinky a plísně, ale na to potřebuje minimálně 60 dnů fermentace. Kombinací Lactobacillus Buchneri NCIMB 4078 a Lactobacillus Hilgardii CNCM-I-4785 dochází také k inhibicí kvasinek a plísní, ale siláž může být zkrmována již po 14 dnech! Další velkou výhodou této kombinace bakterií je, že siláž voní po čerstvém ovoci, nikoli po kyselině octové.

Firma ADDICOO uvede v letošní sezóně na trh silážní přípravek Lalsil eFRESH, který je kombinací bakterií Lactobacillus Hilgardii CNCM-I-4785 a Lactobacillus Buchneri NCIMB 40788. Tento silážní přípravek je určen pro ošetření všech typů kukuřičných síláží, kde inhibuje rozvoj kvasinek a plísní, čímž zaručuje vynikající aerobní stabilitu siláží již po dnech fermentace.

Ing. Pavel Buben,

produkt manažer ADDICOO Group

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down