O mléčných výrobcích a mléce se stále vedou spory v různých kontextech. Nebezpečí možných nákaz ze syrového mléka je známé, ale přesto je řada lidí, kteří dávají přednost tomuto nápoji. Co si o tom myslíte VY???
Máme malé hospodářství, několik kusů skotu pro vlastní potřebu – některé jalovice vykrmujeme, obvykle jednu až dvě krávy dojíme. Z mléka vyrábím sýry, tvarohy a jogurty, které prodávám ze dvora pro zájemce z blízkého okolí.
Syrové mléko od vlastních krav s manželem pijeme již šest let. Dojnice, od kterých mléko konzumujeme, mají všechna povinná vyšetření, zdravotních rizik se neobáváme. Našemu chovu věřím, ale dětem mléko pro jistotu převařuji.
Pokud bych koupila syrové mléko z anonymního chovu, raději bych ho převařila. Jako zootechnička jsem konzumovala syrové mléko z velkochovu, kde jsem pracovala.
Co se týče možných nákaz, obávala bych se klíšťové encefalitidy z mléka kozího, ale oba s manželem jsme proti tomuto onemocnění očkovaní včetně dětí. Manželův děda pije syrové kravské mléko celý život, zatím je mu 81 let a nikdy s tím problém neměl.
CHtěl bych poděkovat paní ing.Seydlové a paní Mgr.Slané Ph.D. za opravdu skvělou reklamu
a podporu našeho mléka,jen tak dále.
ano dámy - když mléko, tak jedině po úpravě UHT...
když vodu, tak jedině po úpravě destilací...
když vitamíny, tak jedině z tabletek...
když vzduch, tak jedině - lépe snad raději ani nedýchat....
Aneb jistota je jistota....
U paní Seydlové bych se nechtěl stravovat. Asi by mě to její zdraví zabilo.