« Všechny Akce

NOVINKY A OVĚŘENÁ PRAXE – KOMPOSTOVÁNÍ A KOMPOST

18. září | 9:00 - 13:00

Kompostárny a zemědělce zveme na seminář s exkurzí

 

NOVINKY A OVĚŘENÁ PRAXE – KOMPOSTOVÁNÍ A KOMPOST

  • Jak zemědělec pozná, že si koupil kompost v kvalitě, kterou potřebuje?
  • Jaké jsou klíčové faktory hodnocení kvality kompostu pro splnění jeho efektu?

OBSAH SEMINÁŘE S EXKURZÍ / O ČEM BUDE ŘEČ:

  1. Co potřebují zákazníci: kvalita kompostu: současná zemědělská legislativa a dotace,
  2. Co mohou nabídnout výrobci kompostu: postupy kompostárny splňující podmínky kvality vhodnou pro současnou zemědělskou praxi, certifikace – nezávislé ověření kvality procesu a kompostu splňující současnou legislativu s aplikací novinek, laboratorní rozbory ověření kvality, odborná interpretace kvality kompostu, aj.
  3. Praktická část: zemědělská praxe s aplikací kompostu a exkurze na kompostárně

PŘEDNÁŠEJÍCÍ: Ing. Jindřich Černý Ph. D (ČZU Praha)., Ing. Petr Plíva CSc., Ing. Jan Klír, CSc.

(CARC), Ing Josef Svoboda, Ph.D. (ÚKZÚZ), Ing. Petr Řebíček (VIN AGRO), Ondřej Doležal (PRO FARM), Bc. Ondřej Bačina (AGROSSYN), Ing. Martina Poláková (SIUZ), Ing. Olga Křížová (ZERA) a Ing. Květuše Hejátková (ZERA).

KDY A KDE:

  • Hantály a.s., Velké Pavlovice - září 2025
  • ESKO-T s. r. o., Petrůvky - říjen 2025

CENA: Pro registrované je zdarma.

Seminář se bude konat za účasti min. 5 osob.

PŘIHLÁŠKY zde: https://forms.office.com/e/gsj67PWap3?origin=lprLink

 

PROGRAM (cca 9.00 – 13. 00 hodin):

  1. Stručné představení kompostárny splňující podmínky ověření kvality provozu a kvality stabilního organického hnojiva – kompostu (provozovatel kompostárny)
  2. Nový parametr kompostuzralost / stabilita ( Květuše Hejátková, Ing. Jindřich Černý Ph.D.)
  • proč je ověřovat a co tyto parametry znamenají, jak jich dosáhnout v kompostářské praxi,
  • jak tuto informaci prakticky uchopit (interpretovat vůči zákazníkům, pro koho je důležitá,
  • aplikace stabilního organického hnojiva a současná agrotechnika jako významný efekt kompostu ke snížení emisí CO2.
  1. Ověření kvality provozu a kompostu jako cesta k progresu kompostárny a zavedení inovací do praxe ( Petr Plíva CSc., Ing. Olga Křížová)
  • jak ověření prakticky probíhá,
  • jaké dostane provozovatel informace a jak je může využít,
  • možnosti ověření kvality od poradenství až po získání pečetě kvality.
  1. Současná zemědělská legislativa, dotace a inovace výzkumu ( Jan Klír, CSc., Ing Josef Svoboda, Ph.D., Ing. Květuše Hejátková)
  2. Současná zemědělská praxe s aplikací kompostu ( Petr Řebíček, Ondřej Doležal, Ing. Martina Poláková, Bc. Ondřej Bačina)
  • které informace o kompostu jsou pro zemědělce zásadní
  • výsledky praxe s aplikací kompostu v současné agrotechnice
  1. Představení provozu kompostárny – exkurze ( Olga Křížová + provozovatel)
  • jak kompostárna zajišťuje správnou kompostářskou praxi (surovinová skladba, řízení zakládek, kvalita kompostu), procesní monitoring
  • praktické nástroje provozu kompostárny přímo v terénu
    • SW splňující podmínky vyhl. 273/2021 Sb. (§46) na receptury a metodiky surovinové skladby – zjednodušení administrace v provozu
    • evidence zakládek dle požadavků vyhl. 273/2021 Sb. (§47)
  1. Diskuze praxe

SEMINÁŘ S EXKURZÍ JE URČEN PRO KOMPOSTÁRNY A ZEMĚDĚLCE.

 

Akce se koná pod záštitou ministra životního prostředí

Petra Hladíka.

Adresa události:

Areál skládky Velké Pavlovice společnosti Hantály a.s.: GPS: N 48°53.27518', E 16°52.47143'

Mapa:
Pořadatel:

ZERA - Zemědělská a ekologická regionální agentura, z.s.
Adresa: Podhradí 1022, 675 71 Náměšť nad Oslavou
Telefon:773065505
E-mail:prokesova@zeraagency.eu

Podrobnosti

Datum:
18. září
Čas:
9:00 - 13:00
Webová stránka:
https://www.zeraagency.eu/kvalita-kompostu

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2025 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down
Přehled ochrany osobních údajů

Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.