Menu
O nás
Časopisy
Zemědělské časopisy
Zemědělec
Úroda/Agronom
Mechanizace zemědělství
Náš chov/Krmivářství
Zemědělský týdeník
Roľnícke noviny
Města a obce
Moderní obec
Komunální technika
Odpady
Energie 21
Veterinární medicína
Veterinářství / Veterinární klinika
Zahradnictví a floristika
Zahradnictví
Floristika / Profi Florista
Předplatné
Tištěné předplatné
Digitální předplatné
Naše projekty
Zemědělec roku
Komunální projekt roku
Medica Veterinaria
Naše výstavy
Den zemědělce
Naše pole
Celoslovenské dni poľa
Dny zahradní a komunální techniky
Naše TV
TV Zemědělec
TV Municipal
TV Floristika
TV Roľnické noviny
Archiv
Agro - Obchod
Kontakty
zavřít
e-shop
Vyhledávání
Prohlédnout
Menu
Dojený skot
Masný skot
Prasata
Drůbež
Ovce a kozy
Výživa zvířat
Zdraví zvířat
Technologie
Ostatní
Právě vychází
Videa
Kalendář akcí
zavřít
Filtrovat
Kategorie
Kategorie
biopotraviny
CAP
Dojený skot
Drobnochovy
Drůbež
EU
Koně
Krmivo
Masný skot
maso
Mléko
Nezařazené
Odchov telat
Ostatní
Ovce a kozy
Pastva
Plodnost
potraviny
Prasata
Šlechtění
Smart farming
Technologie
Včely
Výstava
Výživa zvířat
Výzkum
welfare
Zahraničí
Zdraví zvířat
Zemědělství
Autor
Autor
Baloun Petr Ing.
daniela uresova
Dominíková Petra
jitka rosslerova
Kdýr Miroslav
Kořínková - Seifertová Eva
michal hana
Profi Press
Radek Divila
Závodná Martina
Videa
24.02.2020 | 18:11
Vše je o kvalitě a správném postupu
Společnost Mikrop spolu s firmou DeLaval a Zoetis uspořádala minulý týden ve Velkém Meziříčí seminář Chov skotu. Tématu zlepšení kvality mléka se na něm věnoval Dr. David A. Reid. Přednášející je americký veterinární specialista v oblastech technologie, technika a management dojení.
Kategorie:
Nezařazené
19.02.2020 | 09:38
Silážování v roce 2020
Postupy v silážování se vyvíjejí. Dnes nestačí pouze zajistit správnou konzervaci silážní hmoty dobrým vytěsněním vzduchu a zakrytím. Ztráty jsou při odběru již hotových siláží, proto je třeba také přihlédnout k aerobní stabilitě. Nové potřeby jsou také z hlediska času vybírání konzervovaných pícnin. Proto byly uvedeny na trh nové typy silážních inokulantů, jak zaznělo na semináři společnosti Mikrop Čebín.
Kategorie:
Nezařazené
18.02.2020 | 15:02
Odchov telat bez chyb
Na semináři v v Hotelu na Farmě v Choťovicích přednášel o problematice odchovu telat MVDr. Jiří Davídek. Jeho prezentace byla součástí letošního Jarního cyklu seminářů 2020 pořádaného firmou SCHAUMANN ČR s. r. o. s partnery.
Kategorie:
Dojený skot
,
Odchov telat
,
Výživa zvířat
,
Zdraví zvířat
18.02.2020 | 08:13
Vejce je kompletní balíček života
Dva semináře pro chovatele drůbeže uspořádala začátkem letošního roku společnost ACE Agro, s. r. o. ve školicím centru SVÚ Jihlava. Jeden z nich byl zaměřen na nosnice, druhý na výkrmovou drůbež. Hlavním zahraničním hostem byl Aziz Sacranie, technický ředitel společnosti Global Poultry Services. Ve své přednášce se zaměřil na kvalitu vajec a perzistenci snášky.
Kategorie:
Nezařazené
16.02.2020 | 09:43
Zpracování mléka po italsku
Reportáž z malé italské družstevní mlékárny popisuje výrobu jednoho z nejznámějších sýrů na světě. Na jeden kilogram tohoto sýru je potřeba 14 až 15 litrů mléka. Avšak poptávka i cena vše kompenzují. Kilogram kvalitního originálního sýra Parmigiano-Reggiano se v maloobchodě prodává běžně za 1000 Kč.
Kategorie:
Nezařazené
14.02.2020 | 16:18
Všechno o výživě a výrobě krmiv
Letošní Jarní cyklus seminářů 2020 byl dvanáctého února zahájen v Hotelu na Farmě v Choťovicích. Do sálu si našli cestu chovatelé, veterináři i studenti. Na programu bylo několik přednášek o výživě vysokoužitkových dojnic, o porovnání výživné hodnoty trav a leguminóz, o fermentaci siláží, ale také o antibiotické rezistenci a bezchybném odchovu telat.
Kategorie:
Dojený skot
,
Výživa zvířat
13.02.2020 | 12:34
V plánu je farma na plný úvazek
Zemědělství k životu na vesnici neodmyslitelně patří. I přestože se dnešní venkov pozvolna mění, stále se najdou lidé, kteří mají k tomuto agrárnímu oboru vřelý vztah. Patří k nim také Radek Čičmanský, který v zemědělství pracuje a ve volném čase se zabývá chovem suffolských ovcí. Zatím! Jeho snem je totiž ještě založit stádo krav plemene limousine a farmu s produkcí plemenných zvířat předat synovi.
Kategorie:
Ovce a kozy
01.02.2020 | 08:27
Podmínky chovu dojnic pro některé sýry jsou odlišné
První zmínky o existenci parmezánu pocházejí z roku 1254. Dochoval se recept, který vypracovali mniši z velkých klášterů v regionu kolem Parmy. Hledali způsob, jak dlouhodobě uchovat mléko od svých krav. Časem se po mnoha experimentech rozhodli pro sýry velkého rozměru, které pomalu sušili. Pak se tato metoda předávala po staletí. Pro výrobu parmezánu je třeba dodržovat speciální podmínky chovu.
Kategorie:
Dojený skot
31.01.2020 | 14:28
Senzory v rostlinné i živočišné
Na přelomu ledna a února se v Pasohlávkách uskutečnil seminář k aktuálním problémům ve výživě skotu a produkci bioplynu v bioplynových stanicích, zejména v oblasti konzervace objemných krmiv a návaznosti na precizní zemědělství. Pořádala ho společnost Nutrivet, s. r. o.
Kategorie:
Nezařazené
21.01.2020 | 15:56
Hodnocení výsledků výzkumu a jejich aplikace
Ve Výzkumném ústavu veterinárního lékařství, v. v. i., v Brně Medlánkách probíhala jako každoročně v lednu (20.-21. 1.) dvoudenní veřejná rozprava k projednání využití institucionální podpory Ministerstva zemědělství na dlouhodobý koncepční rozvoj výzkumné organizace a projektů Národní agentury pro zemědělský výzkum MZe řešených v roce 2019.
Kategorie:
Zdraví zvířat
<< Předchozí
1
…
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
…
101
Další >>
deník / newsletter
Přihlásit se k odběru
The form was sent successfully.
An error occured.
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Pro čtenáře
Předplatné
Dárkové certifikáty
E-shop
Pravidla FB soutěže
Fotosoutěž
Akce
Pro autory
Pokyny pro autory
Redakční rady
Formulář pro oponenty
Pro inzerenty
Ceník inzerce
Price list
Partnerské organizace:
AK ČR
ZS ČR
ASZ ČR
SMA ČR
SDZT
GDPR
Facebook
Kontakt
Copyright ©
2023
Profi Press s.r.o.
cross
menu
chevron-down