01.03.2020 | 10:03
Autor:
Kategorie:

Jak správně silážovat

Seminář Konzervace krmiv a Silage Cup uspořádala v Kurdějově společnost BIOFERM CZ. Její zástupce Ing. Tomáš Šerý zdůraznil význam hermetického uzavírání silážních jam (SiloText, Silobag), jenž minimalizuje únik CO2, průnik kyslíku a srážek do siláží, a tedy jejich aerobní znehodnocení. Cílem je také zajistit vysoký podíl kyseliny mléčné, podle Šerého minimálně 70 % z celkových kvasných kyselin.

Ve své prezentaci dále Ing. Šerý upozornil na některé novinky v portfóliu firmy. Jednou z nich je změna složení přípravku SilaFor Na určeného do bílkovinných pícnin, a to i pro nižší sušiny silážovaných pícnin. „Vysoce koncentrovaný SilaFor Na s navýšeným podílem čisté kyseliny mravenčí a mravenčanu sodného se vyznačuje podstatně nižší agresivitou vůči kovům a také obsluze, minimálním odparem a k jeho přepravě není zapotřebí speciální přeprava,“ komentoval řečník.

Dalšími inovovanými produkty jsou AdiSil LG-100 Perfect a AdiSil Lac, které obsahují nové jedinečné kombinace nově zaregistrovaných kmenů bakterií mléčného kvašení. Kombinace nových kmenů se vyznačují vysokou osmotolerantností, mají krátký generační interval a široké rozmezí teploty množení 10 až 47 stupňů Celsia. Zároveň vytvářejí vysoký podíl kyseliny mléčné v L formě.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down