18.03.2016 | 02:03
Autor:
Kategorie:

Najezte se na farmě

V rámci studijní cesty do Belgie a Nizozemska jsme měli možnost navštívit několik farem. Jednou z nich byla ekologická farma v obci Hilvarenbeek nedaleko hranic s Belgií. Majitelé Jan, Cecile a Niek van den Broekovi hospodaří na 115 hektarech a chovají okolo 80 kusů masného skotu. Navíc provozují faremní obchod a také kuchyni, v níž si může skupina v počtu 12 až 80 lidí vyzkoušet, jaké je to uvařit si jídlo z biosurovin a následně ho sníst.

Farma byla založena zhruba před sto lety předky Jana van den Broeka. V průběhu času se zde chovaly dojnice, prasata, drůbež a také koně, pěstovala se řepa, brambory a pšenice.
V současnosti se farma zaměřuje na chov skotu bez tržní produkce mléka plemen blonde d’Aquitaine a aberdeen angus a ovcí.
V roce 1998 vstoupili hospodáři do přechodného období a od roku 2000 je farma certifikována jako bio. Součástí rodinné farmy je obchůdek, ve kterém se dá zakoupit například maso či biozelenina. Farmáři také využili popularity pořadů o vaření a nabízejí skupinám mezi 12 a 80 lidmi kurzy přípravy pokrmů z biosurovin.*

Více si přečtete v Zemědělci

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down