V poslední části semináře společnosti Bioferm představili její reprezentanti Aurel Miklošík, Zdeněk Štokr a Tomáš Šerý kompletní program konzervace pro letošní rok. Předtím ještě krátce zhodnotili rok 2016 z pohledu výnosů a kvality pícnin.
Aurel Miklošík se ve své prezentaci věnoval například řadě přípravků SilaFor, která obsahuje kyselinu mravenčí. Ta je podle jeho slov nejúčinnější ze všech konzervačních přípravků pro objemná krmiva. „Okamžitě okyseluje hmotu, inhibuje klostridie, listérie, kvasinky, plísně, E. coli, účinně potlačuje prodýchávání cukrů na počátku silážního procesu a také potlačuje rozklad bílkovin a uvolněných aminokyselin, čímž snižuje množství amoniaku a biogenních aminů. V letošní sezóně došlo ke změně koncentrací některých účinných látek přípravků tak, aby byly ještě účinnější,“ konstatoval Miklošík.
Řada AdiSil patří mezi biologické konzervační přípravky. V nabídce je například AdiSil Lac nebo AdiSil M-100 Stabil pro konzervaci kukuřice a glycidových krmiv, AdiSil Plus, inokulant s rychlým nástupem fermentace široké škály cukrů pro široké rozpětí sušiny, AdiSil Mix pro konzervaci travních, kukuřičných a glycidových siláží s vyšší sušinou nebo AdiSil Gas pro hmotu využívanou v bioplynových stanicích.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!