11.11.2010 | 09:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Čerstvé sýry z podhůří Beskyd

Farma –ZPZ s. r. o., z Valašské Bystřice se už sedmnáct let specializuje na produkci mléka. V současné době obhospodařuje přibližně 220 ha luk a pastvin v podhorské oblasti Beskyd a chová kolem 200 kusů skotu, z toho sto krav. Jako první ve Zlínském kraji zprovoznila v červenci letošního roku vlastní minimlékárnu. V současnosti vyrábí čerstvé přírodní sýry, polotvrdé přírodní sýry, pařené sýry, tvaroh tučný a čerstvé selské mléko, celkem asi 15 druhů výrobků různě ochucených a nasolených. Všechny sýry jsou vakuově baleny, takže se jejich trvanlivost výrazně prodlužuje až na 14 dnů u čerstvých a na tři týdny u polotvrdých. K dostání jsou přímo na farmě nebo v okolních obchodech, lze si je objednat i přes internet. Poloautomatickém zařízení Polyfood tak měsíčně zpracuje přibližně 10 000 litrů kravského mléka.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down