24.06.2024 | 12:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Globální drůbežářský průmysl se staví proti antimikrobiální rezistenci

V rámci významného kroku v boji proti stupňující se antimikrobiální rezistenci (AMR) spojilo své síly sedm předních organizací soukromého sektoru, aby podpořily zásady dohledu nad používáním antimikrobiálních látek v produkci drůbeže, které vypracovala Mezinárodní rada pro drůbež (IPC).

Základním kamenem projektu Transformační strategie pro zmírňování rizik při výstupu zemědělských podniků (TRANSFORM) Americké agentury pro mezinárodní rozvoj (USAID) vedeného společností Cargill, byly vyvinuty zásady dohledu nad používáním antimikrobiálních látek, které byly vyvinuty s cílem řídit globální změny v celém odvětví živočišné výroby tím, že vedou opatření, která se vyhnou nutnosti používat, ale v případě potřeby zajistí správné používání antimikrobiálních látek.

Díky tomuto dodatku se nyní více než 40 % celosvětové produkce drůbežího masa zavázalo k těmto vědecky podloženým principům.

"Antimikrobiální rezistence je celosvětový problém, který vyžaduje globální reakci, aby antibiotika zůstala účinná při léčbě nemocí u zvířat a lidí," uvedla Annie Kneedlerová, předsedkyně iniciativy TRANSFORM, která spolupracuje přímo se zemědělci a také se snaží sjednotit drůbežářský průmysl, pokud jde o snížení používání antimikrobiálních látek.

Projekt TRANSFORM si klade za cíl vytvořit trvalou změnu v postupech v oblasti zdraví zvířat se zaměřením na holistickou výživu, dohled nad používáním antimikrobiálních látek a ekonomickou udržitelnost. 

Zdroj: Feednavigator 5/2024

 Ing. Josef Svoboda, CSc.

Kontakt: post4me@seznam.cz

Kompletní článek najdete v Krmivářství  4/2024.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down