06.12.2011 | 12:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

O kukuřici a jiných plodinách pro dojnice i na výrobu bioplynu

Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i., Praha – Ruzyně, Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i., Praha – Uhříněves a NutriVet s.r.o., Pohořelice uspořádal na přelomu listopadu a prosince odborný seminář na aktuální téma "Kukuřice a jiné plodiny pro produkci mléka a výrobu bioplynu".

Přednášek se ujali Ing. Radko Loučka z VÚŽV v Uhříněvsi, Ing. Václav Jambor (NutriVet, s .r. o. Pohořelice), RNDr. Jan Nedělník, Ph.D. (VÚP, Troubsko u Brna), Ing. Ladislav Balász (Agritechnika, s. r. o., Veľký Meder), Ing. Sergej Usťak, CSc. a Ing. Jaroslav Váňa, CSc. z VÚRV, Praha-Ruzyně, Ing. Vlasta Petříková, DrSc. (BIOM, Praha) a Ing. Ivan Houdek ze Šlechtitelské stanice, DLF–Trifolium Hladké Životice, s. r. o.

Slyšeli jsme proč a jak konzervovat kukuřici, jak se mají vybírat hybridy kukuřice a jak se hodnotí kukuřičné siláže pro výživu dojnic a výrobu bioplynu. Dozvěděli jsme se, zda jsou mykotoxiny problém a také více o precizním krmení dojnic a bioplynových stanic.

Část přednášek byla věnována netradičním plodinám pro bioplyn a surovinám pro bioplynové stanice jako je zemědělská biomasa a bioodpady.

Mluvilo se nejen o kukuřici, ale také o využití šťovíku krmného pro výživu hospodářských zvířat a travních směsí pro výrobu siláží a bioplynu.

 

Více se dočtete v týdeníku Zemědělec a časopisu Krmivářství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down