Společnost Trouw Nutrition Biofaktory s r. o. uspořádala 18. června odborný seminář s názvem Nové trendy ve výživě drůbeže pro chovatele drůbeže a výrobce krmných směsí pro drůbež. Hlavní tématem byl nový pohled na výživu drůbeže, kvalita vstupních surovin a kompletních krmných směsí. Semináře se zúčastnilo na šedesát zájemců o výživu drůbeže a sešli se v komplexu Mlýn hotel ve Vílanci u Jihlavy.
Seminářem provázel obchodní ředitel společnosti Ing. Petr Klepač.
První přednášky na téma Trouw Nutrition Biofaktory – novinky, cíle a vize firmy, se ujal generální ředitel společnosti Trouw Nutrition Biofaktory s. r. o. Pieter Bastiaanssen MSc. Řekl mimo jiné, že hlavní roli v současnosti ve firmě hraje výzkum a bude klíčem i v budoucnosti. Ve svých inovacích se společnost zaměřila na start života zvířat, welfare a zdraví zvířat a produkční účinnost krmiv.
Ing. Petr Klepač ve své prezentaci popsal současnost i budoucnost precizní výživy a nový matematický model Nutriopt.
Produktový manažer firmy Ing. Radek Mašek vysvětlil zásady metabolismu drůbeže a popsal projekty Split feeding, Pre Peak feeding i Broilers Model a doplnil informace o dalších modulech systému Nutriopt.
Ing. Kamil Novotný seznámil posluchače s novým přístrojem pro analýzu krmiv a surovin na obsah mykotoxinů.*
Podrobněji v týdeníku Zemědělec a časopisu Náš chov a Krmivářství.