Petfood Forum Europe, přední světový veletrh pro domácí mazlíčky Interzoo, se bude vůbec poprvé prezentovat virtuálně formou sérií webinářů o krmivech pro zvířata v zájmovém chovu a trendech udržitelnosti. 2., 3. a 4. června v 10:00 dopoledne nabídne Petfood Forum Europe všem účastníkům možnost se digitální formou dozvědět o nejnovějším výzkumu a inovacích ve výživě zvířat a trendech udržitelnosti na virtuální platformě „Trendy, trhy, výzkum“.
Letošní speciální vydání Petfood Forum Europe, které se skládá ze tří zasedání po 30 až 40 minutách, nabídne účastníkům nové poznatky o vývoji zdrojů bílkovin pro krmiva pro domácí zvířata. Na konci každé části webináře mají účastníci možnost klást otázky a lépe porozumět tomu, jak aplikovat výzkum do obchodního modelu své vlastní společnosti. Seminář je sponzorován společností Extru-Tech Inc., Reading Bakery Systems a Schenck Process a organizován společností Petfood Industry.
2. června – Aman Paul, Ph.D., ředitel vývoje produktů, Protix: "Larvy mouchy černé obsahují bílkoviny jako funkční složky krmiva pro zvířata v zájmovém chovu" Larvy (BSFL) a od nich odvozené suroviny získávají popularitu jako udržitelné a výživné složky. Tyto složky obsahují bioaktivní peptidy s protizánětlivými, antimikrobiálními a hypoalergenními vlastnostmi; bioaktivní lipidy s potenciálem pro zlepšení antimikrobiálních a mozkových onemocnění; a chitin, který má také protizánětlivé vlastnosti. Osteoartróza (OA) představuje jeden z hlavních problémů u starých psů a koček po celém světě a iniciační faktory jsou spojeny s traumatem, obezitou a stárnutím (zánětlivé podmínky). Příznaky této patologie zahrnují zánět kloubů, silnou bolest, ztuhlost. Vzhledem k protizánětlivému potenciálu mohou deriváty proteinů BSFL poskytnout řešení pro prevenci nebo potlačení osteoartrózy u domácích zvířat. Aby Paul a jeho kolegové tuto možnost prozkoumali, poprvé vyhodnotili antiartritický potenciál proteinových derivátů BSFL pomocí in vitro buněčných modelů stability membrán červených krvinek, inhibice oxidu dusnatého a inhibice reaktivních druhů kyslíku. Kromě toho byla pro různé vzorky analyzována tisková zpráva Emerging Pet Food Nutrition Trends letos v květnu. Obsah glukosaminu se používá při léčbě OA jako doplněk.
3. června – Peter Williams, Ph.D., vedoucí odborník na výživu, Fluid Quip Technologies: „Protein z fermentace kukuřice – nový obilninový, vysoce koncentrovaný funkční zdroj bílkovin." V rozvojovém světě je třeba najít alternativní bílkoviny, které nahradí zdroje krmných bílkovin, které jsou dováženy a spojeny s odlesňováním. Kukuřičný fermentační protein (CFP) vyráběný mechanickými prostředky je nový, vysoce koncentrovaný (54 %) bílkovinný produkt vhodný pro použití do krmiva pro zvířata v zájmovém chovu, hospodářská zvířata a akvakulturu. Tento výrobek je derivátem etanolového průmyslu s kukuřicí vzniklý suchým mletím a na rozdíl od tradičních etanolových krmných produktů, které bývají nekonzistentní v nutričním složení, má CFP variační koeficient nižší než 6 % ve složení živin z různých šarží výrobku ze stejné rostliny nebo mezi rostlinami při vzniku stejnou technologii. CFP byla hodnocena ve studiích výživy hospodářských zvířat a akvakultury, které prokázaly její použití jako alternativního proteinu k nahrazení koncentrátů na bázi sóji. SRP se v současné době používá v recepturách krmiv pro psy a Williams představí výsledky hodnocení vlivu na příjem krmiva a konzistenci stolice.
4. června – Andrew Knight, Ph.D., profesor welfare zvířat a etiky a zakládající ředitel Centra pro welfare zvířat na Univerzitě ve Winchesteru: „Spotřebitelské trendy a očekávání – veganské a jiné alternativní krmiva pro zvířata v zájmovém chovu“. Globální trendy, jako je populační růst, rostoucí konkurence zdrojů bílkovin, zhoršování životního prostředí a obavy o welfare hospodářských zvířat, to vše je hnací silou rozvoje krmiv pro zvířata v zájmovém chovu. Krmivářství by mělo plně realizovat potenciál tohoto trhu a zároveň snížit jeho environmentální stopu. Knightův tým provedl průzkum mezi výrobci krmiv pro zvířata v zájmovém chovu, kteří vyrábějí 19 masných a 10 veganských, téměř veganských nebo vegetariánských krmiv pro domácí zvířata. Společnosti a regulační orgány zavedly komplexní škálu osvědčených postupů a komunikačních modelů, které by spotřebitele ujistily o nutričním zdraví výrobků. Jsme velmi rádi, že můžeme společně poskytnout novou platformu pro diskusi o důležitých trendech v segmentu krmiv pro zvířata v zájmovém chovu," říká dr. Rowena Arztová, ředitelka výstav v Interzoo organizátora kongresu.
Výroba online série webináře Petfood Forum Europe ve spolupráci se společností Interzoo.digital poskytuje globálnímu odvětví krmení domácích mazlíčků jednorázový zážitek. „I my jsme nadšeni, že se můžeme připojit k nové platformě, která poskytne důležité trendy v oblasti výživy a udržitelnosti globálnímu trhu s krmivy pro zvířata v zájmovém chovu,“ říká Steve Akins, výkonný viceprezident pro Global Petfood a Events for WATT Global Media.*