Povedou klimatické změny spotřebitele pryč od masa?

Komise Eat-Lancet říká, že lidstvo musí změnit styl a konzumovat jídlo založené na rostlinné potravě, aby v budoucnu nakrmilo svět. Jak by měl nejen drůbežářský průmysl reagovat? V blízké budoucnosti budeme hodně slyšet o změně klimatu. Můžeme vidět, jak lidé v průmyslovém světě v reakci na tento problém mění své chování. Jedním z takových opatření je snížení spotřeby masa vzhledem k předpokládanému přínosu zvířaa k emisím skleníkových plynů.

V lednu 2019 vydala Komise EAT – Lancet zprávu o zdravé stravě z udržitelných potravinářských systémů. Jedině tak se prý dá uživit deset miliard lidí v roce 2050. Primárním řešením zprávy je „zvýšení spotřeby potravin na bázi rostlin a podstatná redukce spotřeby potravin živočišného původu“.

Budoucnost založená na rostlinách

Výzkum ukazuje, že tento posun „sníží účinky na životní prostředí a zlepší zdravotní výsledky“. Tento argument není nový, ale získává vážnost, protože svět se více zabývá dopady změny klimatu. Zprávy, jako je tato, dávají důvěryhodnost síle, která spotřebitele odtrhne od chovu zvířat a směrem k veganské stravě.

 Plán, jak reagovat

Jsou dva způsoby, jak tento problém vyřešit. Za prvé by měl drůbežářský průmysl zvážit, zda udržitelnost prodává. Konvenčně vykrmené kuře je jedním z nejudržitelnějších zdrojů bílkovin na Zemi. Na to mohou a měli by reflektovat ekologicky orientovaní spotřebitelé. Za druhé, odvětví by mělo uznat rostoucí obavy spotřebitelů o změnu klimatu a dopad jejich stravování na životní prostředí.

Dvě skupiny – americký kulatý stůl pro udržitelnou drůbež a vejce (US-RSPE, Roundtable for Sustainable Poultry & Eggs) a Mezinárodní aliance pro ochranu drůbeže (IPWA, International Poultry Welfare Alliance) založené na konci roku 2018 snad dokážou odpovědět drůbežářskému průmyslu na těžké otázky.*

Zdroj: www.wattagnet.com, březen 2019

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down