Kukuřice je jednou z plodin, bez kterých by se – nejen české – zemědělství neobešlo. Kromě jiného má značný význam také v živočišné výrobě, v krmení přežvýkavců. Infomací o této plodině není nikdy dost, a tak se je mohou zájemci dozvídat v průběhu roku na nejrůznějších akcích. Jednu z nich – seminář věnovaný inovaci systému hodnocení kvality krmiv s důrazem na zavedení nového národního systému hodnocení pořádaly v srpnu společnosti Zemědělský výzkum, s. r. o., Troubsko u Brna, Svaz chovatelů českého strakatého skotu, Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i., Praha-Uhříněves a NutriVet, s. r. o., Pohořelice.
V rámci semináře seznámil účastníky s novým systémem hodnocení kvality krmiv Ing. Václav Jambor, CSc., ze společnosti NutriVet. Na tomto projektu (MZe ČR
QJ1210128) trvajícím do roku 2015 pracuje spolu s RNDr. Janem Nedělníkem, Ing. Radkem Loučkou, Dr. Ing. Jiřím Třináctým a doc. Dr. Ing. Josefem Kučerou.
Více informací si přečtete v Zemědělci
http://youtu.be/70d6I7eGDeo