Ústředním tématem hybridního semináře Poultry Worlds během VIV Europe bylo to, jak můžeme dosáhnout zdravější drůbeže prostřednictvím vyváženého zdraví střev a zásobování organismu všemi potřebnými živinami. Seminář zdůrazní interakce mezi strategiemi krmení a zdravím gastrointestinálního traktu, a tím i celkového zdraví drůbeže. Seminář z Utrechtu byl přenášen 1. června v odpoledních hodinách.
Od speakerů, odborníků se dozvíte, jak se vyrovnat se zdravotními problémy, nebo je předvídat, jak vybrat správné ingredience a aditiva v neposlední řadě, jak získat nejvýkonnější hejno s nejmenšími problémy.
Přednášejícími byli:
Martin Gussem (DVM, globální drůbežářský konzultant Vetworks, akademický poradce Fakulta veterinárního lékařství,Univerzity v Gentu, Katedra patologie, bakteriologie a ptačí choroby), název jehož prezentace byl „Pohled veterináře na zdraví střev a redukci antibiotik“
Antonia Tacconi, PhD, globální produktový manažer Gut Health pro Perstorp Animal Nutrition přednášel o zdraví střev a roli mastných kyselin s krátkým řetězcem. Mluvil o jednořetězcových mastných kyselinách a zdraví střev, kyselině máselné a valerové a jejich účincích na zvířata a užitkovost.
Prof. Jarošław Dastych, PhD, zakladatel, generální ředitel a prezident představenstva společnosti Proteon Pharmaceuticals S. A. ., přednášel o redukci antibiotik pomocí nových doplňkových látek na bázi bakteriofágů, mluvil i o účincích firemního portfolia bakteriofágů.
Laura Hovingová, manažerka technických služeb Poultry EMEA ve společnosti Chr. Hansen poradila jak mohou dobré bakterie pomoci a jak držet krok se spotřebitelskými trendy v přednášce „Nedovolte, aby suroviny zničily vaši ziskovost.“
Webinářem provázela Fabian Brockötterová, editorka Poultry World a je k dispozici na https://www.youtube.com/watch?v=-8oVA1rhfo8