Seminář týkající se kukuřice z pohledu selekce hybridů, technologie sklizně, konzervace a hodnocení nutriční kvality či produkce bioplynu se uskutečnil v úterý v Rajhradě. Spolupořádaly jej společnosti NutriVet, s. r. o., Pohořelice, Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i., Praha-Uhříněves, Zemědělský výzkum, spol. s r. o., Troubsko u Brna a generální sponzor Limagrain Central Europe S. E.
V prvním příspěvku prezentoval Ing. Radko Loučka z VÚŽV výsledky inovovaného systému hodnocení hybridů kukuřice v rámci projektu NAZV QJ1210128 v letech 2012 až 2015.
Joe Lauer z Wisconsinské univerzity následně pohovořil o řízení výroby siláží a selekci hybridů kukuřice podle stravitelnosti NDF, věnoval se i technologii sklizně Shredlage.
Ing. Václav Jambor ze společnosti NutriVet seznámil účastníky s výsledky hodnocení hybridů kukuřic v roce 2015. Šlechtitel společnosti Limagrain Europe Olivier Vimont prezentoval funkční silážní hybridy LGAN pro ziskovou produkci mléka.
RNDr. Jan Nedělník z Troubska uvedl přítomné do problematiky mykotoxinů v krmivech, na jeho slova navázal se svými zkušenostmi Pavel Hladký ze společnosti Iframix.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!