Mnoho zajímavého se dozvěděly děti, které v rámci akce Příběh potravin – Věda na polích a ve stájích navštívily pražskou Uhříněves. Již devátý ročník akce pro malé i velké návštěvníky uspořádal Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i., ve spolupráci se společností Selgen, a. s., Stupice a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. První den - pátek byl určen pro žáky základních škol, v sobotu pak organizátoři přivítali širokou veřejnost.
Po celou dobu se mohli návštěvníci dozvědět mnoho zajímavých informací o rostlinné i živočišné výrobě zábavnou formou. V pátek navštívilo akci více než 440 dětí ze základních a mateřských škol. Na políčkách se školáci mohli dozvědět například podrobnosti o kulturních plodinách, ochutnali bylinkové čaje nebo čerstvě upečený chléb.
Na farmě v Netlukách se školáci mohli dozvědět například podrobnosti o výživě krav či prasat, jednotlivých plemenech hospodářských zvířat a také o technice, která je v zemědělství nezbytná.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!