Firma Diamond V byla založena v roce 1943, má tedy více než sedmdesátiletou zkušenost s produkcí speciálních výrobků formou mikrobiální fermentace. V následujících desetiletích firma rozvíjela a zdokonalovala originální patentovaný proces fermentace, investovala do vědy a výzkumu a získávala nové talenty. Diamond V se stal jedním z největších a nejrespektovanějších světových výrobců produktů na bázi mikrobiální fermentace pro potravinová a domácí zvířata. Jedna ze dvou tiskových konferencí na EuroTieru se týkala zdraví drůbeže.
Patogeny jako je Salmonella, Campylobacter a Escherichia coli způsobují onemocnění na celém světě. Pokud chovatel drůbeže sníží koncentraci patogenů v zažívacím traktu kuřat a krůt, může snížit riziko výskytu patogenů v potravinářství a potravinářských výrobcích.
Zvýšení biologické bezpečnosti, lepší hygiena a zlepšení krmení mohou pomoci kontrolovat mikrobiální patogeny. Do budoucna však zlepšení v oblasti snižování rizika patogenů vyžaduje nové nástroje, inovativní výživářské řešení. Wael Abdelrahman, D.V.M., M.V.Sc., Ph.D., je obchodní manažer firmy pro drůbež a přednášel o efektivní bezpečnosti potravin a patogenech u drůbeže a jiných potravinových zvířat zejména před porážkou. Je třeba efektivně snížit podíl infikované populace zvířat (prevalenci), zatížené patogeny, tedy
počet životaschopných bakteriálních buněk (CFU/g), virulenci – schopnost patogenu způsobovat onemocnění a rezistenci vůči antibiotikům. Originální produkt firmy Diamond V XPC pomůže zajistit bezpečnost potravin, podporuje přirozeným způsoben imunitu, zdraví i welfare drůbeže. Přednášející uvedl, že budoucnost chovu kuřat a krůt lze změnit.*