Při úvahách o potlačení kančího pachu se často uvažuje pouze o klasické kastraci nebo imunokastraci se všemi výhodami a riziky. Málo se však zatím mluvilo o ovlivnění kančího pachu pomocí výživy.
Při podávání určitých sacharidů zejména inulinů a škrobu s malou stravitelností v tenkém střevě, může být snížen kančí pach. Může to ovlivnit bakteriální stravitelnost v tenkém střevě a související produkce skatolu a jiných indolových sloučenin. Tento přístup z vzala za své belgická společnost Dumoulin. Na zmíněném principu byl vyvinut inovativní koncept krmení, který již byl vyzkoušen v několika testovacích výkrmnách orientovaných na praxi. Použití přípravku Taintstop vede ke značnému snížení skatolového obsahu, a tím k výrazně nižšímu zápachu masa. Přístup založený na výživě nabízí doplněk k existujícím alternativám primárně souvisejících s chirurgickou kastrací selat.