11.03.2024 | 03:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Změna názvosloví pro bakterie používané ke konzervaci píce

Tato skutečnost nastala v důsledku toho, že věda jde nesmírnými kroky kupředu a máme stále propracovanější metody, jak získat nové poznatky o bakteriích. Díky tomu došli vědci k závěru, že rod Lactobacillus obsahuje mnoho bakterií, které vykazují velkou genetickou, metabolickou a ekologickou rozmanitost a tudíž nemohou být všechny zahrnuty v jednom rodě.

Rod Lactobacillus byl přehodnocen a byla zavedena nová rodová jména. Ve vědeckých článcích se již objevují práce s novými názvy bakterií. Většina firem ponechává u svých přípravků staré vžité názvy. Některé ale již začínají bakterie přejmenovávat. Proto zde pro jistotu u některých vybraných bakterií uvádím jejich starý a nový název:

 

Lactobacillus lactis                                                    Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis

Lactobacillus plantarum                                            Lactiplantibacillus plantarum

Lactobacillus rhamnosus                                           Lacticaseibacillus rhamnosus

Lactobacillus buchneri                                              Lentilactobacillus buchneri

Lactobacillus brevis                                                   Levilactobacillus brevis

Lactobacillus casei                                                    Lacticaseibacillus casei

Lactobacillus paracasei                                              Lacticaseibacillus paracasei

 

Na stránkách Krmivářství č. 2  naleznete aktualizovaný přehled silážních přípravků, které jsou na trhu v letošním roce (2024). Je zde uvedeno, na co jsou určeny, jejich složení, dávkování a balení.

Ing. Yvona Tyrolová

spolupracovník redakce

Kontakt: tyrolova.yvona@seznam.cz

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down