Změna názvosloví pro bakterie používané ke konzervaci píce
Tato skutečnost nastala v důsledku toho, že věda jde nesmírnými kroky kupředu a máme stále propracovanější metody, jak získat nové poznatky o bakteriích. Díky tomu došli vědci k závěru, že rod Lactobacillus obsahuje mnoho bakterií, které vykazují velkou genetickou, metabolickou a ekologickou rozmanitost a tudíž nemohou být všechny zahrnuty v jednom rodě.
Rod Lactobacillus byl přehodnocen a byla zavedena nová rodová jména. Ve vědeckých článcích se již objevují práce s novými názvy bakterií. Většina firem ponechává u svých přípravků staré vžité názvy. Některé ale již začínají bakterie přejmenovávat. Proto zde pro jistotu u některých vybraných bakterií uvádím jejich starý a nový název:
Na stránkách Krmivářství č. 2 naleznete aktualizovaný přehled silážních přípravků, které jsou na trhu v letošním roce (2024). Je zde uvedeno, na co jsou určeny, jejich složení, dávkování a balení.
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!