Soutěž nejlepší siláže bude pokračovat

Na počátku léta proběhl první, resp. nultý ročník projektu Silážní liga, jenž pořádala firma ACE Agro s. r. o. Další, první oficiální ročník akce, proběhne na jaře příštího roku.

Cílem, projektu Silážní liga je porovnat objemná krmiva, ale také diskutovat o zásadách jejich výroby a inspirovat se od jiných zemědělců.

Organizátorem soutěže Silážní liga je ACE Agro s. r. o., česká krmivářská firma, která nabízí praktický servis pro výrobce krmiv. V jejím portfoliu jsou originální fólie i produkty na vybírání siláže, biologické konzervanty s bakteriemi mléčného kvašení (Lactobacillus plantarum a Pediococcus pentosaceus) i adsorbenty mykotoxinů.

Chovatelům dojnic v oblasti svého působení pomáhali odebírat vzorky siláží Zdeněk Pešek a Jaroslava Zavoralová (oba ACE Agro s. r. o.).

Ing. Aleš Křivka (jednatel společnosti ACE Agro s. r. o.) vyhlásil výsledky bodování odborné komise i se jmény farem, kde byly odebrány vzorky krmiva. Všem byly postupně rozváženy odměny.

 Vojtěškové senáže

V kategorii „vojtěšek“ zvítězila 1.zemědělská a. s.Tuněchody, na druhém místě bylo Zemědělské družstvo Klapý a třetí byla Zemědělská společnost Kratonohy.

Jetelové senáže

V kategorii „jetel“ zvítězili chovatelé ze Zemědělského družstva Dolní Újezd, druhé místo obsadilo Zemědělské obchodní družstvo Hořice a třetí Zemědělské družstvo Nové Město na Moravě.

Travní senáže

V soutěžní skupině zvítězila „tráva“ Zemědělského družstva Lnáře, druzí byli chovatelé ze Zemědělské společnosti Kratonohy a třetí nejlepší travní senáž mělo Zemědělské obchodní družstvo Hořice.

Kukuřičné siláže

Jako nejlepší vzorek byla vyhodnocena kukuřičná siláž z podniku AGRAS Bohdalov, a. s.,

druhé bylo Zemědělské družstvo Velká Chýška a třetí Agrodružstvu Záhoří.

 Podrobněji v časopisu Náš chov 1/2022.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down