Tento týden se ve Velké Chyšce za podpory Ministerstva zemědělství při České technologické platformě pro zemědělství uskutečnil tradiční Farmářský den. Akci uspořádal Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i. Po přivítání Ing. Václavem Kudrnou, CSc., se slova ujal viceprezident Agrární komory ČR Ing. Bohumil Belada, který přítomné informoval o aktualitách v oblasti společné zemědělské politiky.
Množství informací
Tématu srovnání produkce, soběstačnosti a ekonomiky chovu dojnic napříč státy Evropské unie se věnoval Ing. Jan Syrůček, Ph.D., z Výzkumného ústavu živočišné výroby.
Na to, jak odhalit a odstranit slabá místa v chovu dojnic se zaměřil Ing. Antonín Lopatář ze společnosti MilkProgres – poradenství, s. r. o.
Téma porovnání strategií řízení reprodukce ve stádech dojeného skotu z hlediska nákladovosti si pro svoji prezentaci vybrala Ing. Markéta Schreinerová z Výzkumného ústavu živočišné výroby.
S poznatky, jak vyrobit kvalitní siláže, posluchače seznámil prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc., z Mendelovy univerzity v Brně.
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!