16.03.2012 | 08:03
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Holštýnky a chutné mléčné výrobky

Produkce kvalitního mléka v optimálním množství nemusí ještě pro chovatele znamenat výhru. Je nutné totiž zajistit také dostatečné zpeněžení a odbyt. Jednou z cest je vyrábět vlastní produkty s vyšší přidanou hodnotou stejně jako farmáři ze soukromé minimlékárny v blízkosti Klatov.
Manželé Jaroslava a Josef Martínkovi z Dolní Lhoty pár kilometrů od historických Klatov měli k zemědělství vždy blízko. Muž pracoval v provozu a žena se jako vystudovaná veterinární technička zabývala prací na hygienické stanici. A tak, když v rámci restitucí získali několik hektarů a pětadvacet telat, rozhodli se vybudovat rodinnou holštýnskou farmu.

Více informací si přečtete v Zemědělci v regionu pro Plzeňský kraj.

Na přiloženém videu můžete zhlédnout část farmy Martínkových.

 
http://youtu.be/OVRJ4lzhFzU

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down