09.02.2010 | 11:02
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Jak vyrábět kvalitní siláže ?

Na začátku letošního února byly uspořádány pro chovatele skotu dva odborné semináře s tématy vědecké aspekty konzervace krmiv a zachování bílkovin a esenciálních aminokyselin v procesu fermentace.

O faktorech, které rozhodují o kvalitě siláží a užitkovosti zvířat přednášel Dr. Dave Davies z IBERS (Institut biologických a environmentálních věd) ve Velké Británii. Dr. Davies je mikrobiolog a jeho zájmy zahrnují mikrobiologii bachoru, zlepšení kvality siláží a vývoj silážních inokulantů. Hodnocením kvality siláží z různých plodin a zásadami jejich výroby se zabývá již 20 let.

Klíčovým aspektem výroby siláže je snížení ztrát živin na farmách, a to od posekání porostu až po zkrmení siláže hospodářským zvířatům.

O kvalitě siláže rozhoduje volba plodiny (trávy, kukuřice, vojtěška, jetel), fermentace (kvalita hmoty, sušina, bakterie, aditiva) a management (sečení, zavadání, plnění – dusání, zakrytí, zkrmení).

Na odborné semináře uspořádaly ABS cz s. r. o. ,.Seneco Polná a Beskyd Agro Palkovice.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down