31.10.2012 | 01:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

JALOVICE 2013

Stalo se již tradicí, že firma Alltech pořádá vždy na podzim sérii tří seminářů.
V posledních letech se týkaly témat odchovu telat, zdraví mléčné žlázy a správné funkce bachoru. Letošní semináře byly věnovány velmi důležitému a u nás bohužel někde stále ještě opomíjenému tématu, a to odchovu jalovic.

Přednášel Prof. Jud Heinrichs z Penn.State university (Růst a management odchovu jalovic a jeho vliv na produkci v první laktaci a výživa mléčných jalovic), MVDr. Ondřej Bečvář (Kritická období v odchovu jalovic), MVDr. Martin Vlček (Odchov jalovic pohledem veterináře) a zástupci firmy Alltech představili proteinový program pro jalovice.

Se svými zkušenostmi na se pochlubili také zootechnici (ing. Jaromír Vlček z Dobrosevu a. s., Dobronín a Martin Chmelík z Agrodružstva Záhoří).

Překvapením pro účastníky semináře byla ochutnávka grilovaného hovězího masa  (bio chov aberdeen angus z Mitrovského dvora na Vysočině) a telecího masa ( mléčná telata – býčci vykrmovaní mléčnou směsí do hmotnosti 200 kg – ZS Sloveč, a. s. a Polabské mlékárny a. s. Poděbrady).

 

Více se dočtete v časopise Náš chov a týdeníku Zemědělec.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down