Další přednášky odborného semináře Limagrain 25. 10. 2022 se týkaly nových technologií a jejich využití u samojízdných řezaček a také nabídky kukuřice pro rok 2023 a jejich základní agrotechniky.
Ing. Richard Pavka (AGRALL zemědělská technika a. s.) přednášel o technologiích samojízdných sekaček. Vysvětlil využití délky řezanky pro správné silážování. Krátká řezanka (do 8 mm) se většinou využívá v bioplynových stanicích, dlouhá (15–19 mm) pro silážování ke krmení dojnic a stejně tak dlouhá řezanka (shredlage od 21 mm). Požadavky na sklizňovou řezačku jsou flexibilita, tedy plynulý tok materiálu adaptérem, nožový buben musí sloužit ke změně délky řezanky a různé délka řezu, mačkací válce musí být schopny zpracovat řezanku a narušit kukuřičné zrno a důležitá je výkon, tedy maximální průchodnost strojem při minimální spotřebě paliva.
Ing. Jiří Matuš (Limagrain) přednášel o kvalitě silážních i zrnových hybridů LGAN v řepařských i kukuřičných výrobních oblastech a jejich testování a jejich výsledků v Milk+, tedy množství mléka přepočteného na hektar. Například hybrid LG 31. 331 (FAO 340) má Milk +28,898 kg mléka z hektaru a novinka roku 2023 31. 300 (FAO 300) má výsledek 29,969 kg mléka z hektaru podle výpočtu z dat Limagrain z roku 2020, resp. 2020–2021.*
Tento web používá soubory cookie, abychom vám mohli poskytnout tu nejlepší možnou uživatelskou zkušenost. Informace o souborech cookie se ukládají ve vašem prohlížeči a plní funkce, jako je rozpoznání vás, když se vrátíte na naši webovou stránku, a pomáhají našemu týmu pochopit, které části webu jsou pro vás nejzajímavější a nejužitečnější.
Nezbytně nutné soubory cookies
Nezbytně nutný soubor cookie by měl být vždy povolen, abychom mohli uložit vaše preference nastavení souborů cookie.
Pokud tento soubor cookie zakážete, nebudeme moci uložit vaše preference. To znamená, že při každé návštěvě těchto webových stránek budete muset soubory cookies znovu povolit nebo zakázat.
Analytické soubory cookie
Tyto soubory cookie nám umožňují počítat návštěvy a provoz, abychom měli přehled o tom, které stránky jsou nejoblíbenější a jak se na našem webu návštěvníci pohybují. Veškeré informace, které tyto soubory cookie shromažďují, jsou agregované, a tedy anonymní.
Povolte prosím nejprve nezbytně nutné soubory cookies, abychom mohli uložit vaše preference!