04.09.2019 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nejlepší české biopotraviny roku 2019

Soutěž Česká biopotravina roku 2019, kterou pořádá již po osmnácté PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, zná své vítěze. Mezi nejlepší produkty ekologického zemědělství z české produkce patří sušené maso, ryzlink rýnský nebo třeba makový bioolej.

Zájem o účast v soutěži Česká biopotravina každoročně roste. V letošním ročníku se přihlásilo 142 produktů ekologického zemědělství z celé České republiky a z toho 64 biovín. Hlavní cenu soutěže a zároveň kategorie Biopotraviny živočišného původu získal produkt Kaštánkovo sušené maso vepřové s tymiánem a zázvorem BIO od Ing. Spitzové.

Porota je složena z expertů s rozdílnou odborností souvisejícím s potravinářstvím, zbožíznalstvím a zemědělstvím. To zajišťuje naši objektivitu a nezávislost názorů. Vítězem kategorie Biopotraviny živočišného původu – mléčné výrobky je Buvolí labneh BIO od Ing. Anny Page, nejlepším biosteakovým masem je Bio hovězí rib eye steak stařený od Mitrovského dvora, a. s., v kategorii Biopotraviny rostlinného původu zabodoval Bio Bohemia olej makový nefiltrovaný z Bohemia Olej s. r. o., nejlepší biopotravinou v sekci pro gastronomii, pochutiny a ostatní jsou BIO švestková povidla od Davida Ryšavého a nejlepším biovínem roku 2019 byl vyhlášen Ryzlink rýnský, slámové víno 2015 z firmy Víno Marcinčák.

Kromě práva užívat pro vítězný výrobek označení Česká biopotravina doplněný příslušným letopočtem, získává vítěz soutěže navíc účast na největším veletrhu biopotravin Biofach 2020 v Norimberku. Všichni výherci jednotlivých kategorií pak svojí výhrou v soutěži získali reklamu a propagaci ať už na akcích pro veřejnost, nebo v médiích.

 Kuchařská show s Českými biopotravinami roku 2019

Oficiální výsledky soutěže Česká biopotravina roku 2019 byly známy při zasedání odborné poroty ve čtvrtek 22. 8. 2019. Vyhlášení výsledků a předání cen vítězům jednotlivých kategorií spojené s ochutnávkou vítězných produktů proběhlo 4. září v  prostorách Gastrostudia Národního zemědělského muzea v Praze. Předání bylo doplněno kuchařskou show s použitím potravin z ekologického zemědělství.

Soutěž Česká biopotravina je realizována díky finanční podpoře Ministerstva zemědělství ČR, pod záštitou ministra zemědělství a ústředního ředitele SZPI.*

Podle tiskové zprávy ze dne ze 4. září 2019.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down