Ve dnech 3. -6. června uspořádaly NutriVet, Pohořelice, Mendelova univerzita v Brně, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum Nitra, Výzkumný ústav živočišné výroby, Praha-Uhříněves a Výzkumný ústav rostlinné výroby, Praha-Ruzyně 16. mezinárodní sympozium Konzervace objemných krmiv.
Mottem kongresu byla výroba objemných krmiv s vysokou nutriční hodnotou.
V průběhu kongresu bylo předneseno 25 přednášek a připraveno 20 posterů.
Jednotlivé přednášky probíhaly v sekcích, které byly rozděleny takto:
1. Produkce pícnin – hnojení, kvalita a výnos
2. Fermentační proces konzervovaných pícnin – sklizeň, konzervace, stabilita a skladování konzervovaných krmiv
3. Výživná hodnota konzervovaných krmiv (hodnocení krmiv metodou NIRs) a jejich vliv na produkci a zdraví zvířat
4. Produkce a konzervace fytomasy pro výrobu bioplynu
Kongresu se zúčastnilo kromě českých odborníků mnoho hostů ze zahraničí, z nichž mnozí si připravili přednášku. Přijeli nejen ze Slovenska, ale také z USA, Japonska, Velké Británie, Švédska, Itálie, Maďarska, Polska, Švýcarska, Německa i Rakouska.
Jednacím jazykem byla angličtina.*
Podrobněji v časopisu Krmivářství a týdeníku Zemědělec.