01.07.2022 | 01:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Poptávka po hmyzích bílkovinách stoupá

Společnost Bűhler oficiálně v květnu otevřela své nové Centrum technologie hmyzu (ITC), které se nachází ve švýcarském Uzwilu.

Cílem nástroje je pomoci tomuto odvětví dále se rozvíjet. Zákazníci mohou provádět zkoušky růstu larev na různých vstupních surovinách, vyvíjet vzorky produktů, vyhodnocovat chovná řešení a používat jednotku pro účely školení.

ITC, která získala finanční prostředky od švýcarského Spolkového úřadu pro životní prostředí (FOEN), je již v provozu. Zařízení se zaměřuje na bráněnky a produkci moučných červů. Společnost, které chce vybudovat závod na produkci hmyzu, musí pokrýt několik provozních aspektů. Centrum podporuje vývojáře, pokud jde o nalezení správné vstupní suroviny pro chov larev, zajištění silného a vhodného kmene hmyzu k růstu, definování vhodného nastavení klimatu ve vztahu k růstovému cyklu larev, nebo získání údajů o emisích potřebných pro povolovací proces. Centrum má dvě komory pro růst hmyzu, které mohou napodobovat podmínky průmyslové výroby; mají řízené klima a jsou vybaveny senzory, které poskytují přehled o procesech, což vývojářům umožňuje shromažďovat údaje a určovat správné parametry a postupy pro zajištění efektivní produkce hmyzu v průmyslovém měřítku.

S využitím nového zařízení nemusí zákazníci investovat do nákladných pilotních výroben, aby prokázali technologickou proveditelnost.

Poptávka po hmyzích bílkovinách začíná explodovat. Hmyz je zdravý a udržitelný zdroj bílkovin pro potravinářské a krmivářské účely. Navíc zbytky exkrementů hmyzu mohou být použity jako hnojivo přispívající modelu výroby oběhového hospodářství.

Poptávka po hmyzích bílkovinách, zejména jako složka krmiv, by mohla v roce 2030 dosáhnout půl milionu tun, což je oproti dnešnímu obchodu okolo 10 000 tun, mnohonásobný nárůst.

Zdroj: buhlergroup.com, tisková zpráva

Josef Svoboda

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down