Také druhé setkání pro chovatele drůbeže, které 27. května uspořádala akciová společnost De Heus, se odehrálo v brněnském hotelu Myslivna. V rámci prezentace nejnovějších poznatků z oblasti managementu chovu a výživy se zahraniční i domácí odborníci nizozemské výživářské společnosti zaměřili na podmínky úspěšného startu kuřat, od něhož se odvíjí očekávaná užitkovost.
O tom, proč nepodceňovat péči o kuřata již od nejranějšího věku, hovořili Henk Rodenboog a Masja Leasingová. Zatímco specialista na ventilaci a mikroklima větší část své přednášky věnoval podmínkám stájového prostředí, vědecká síla společnosti De Heus Animal Nutrition rozebrala nutriční požadavky drůbeže s ohledem na fázi vývoje zažívacího ústrojí. Stěžejním tématem vystoupení nemladší členky drůbežářského týmu uvedené společnosti Cecile Veigaové byla kvalita skořápky. Trojici zahraničních odborníků ještě doplnili reprezentanti pořadatelské firmy, respektive její generální ředitel Ing. Pavel Musil, který hovořil o trendech v technologii výroby krmiv pro drůbež, a dva specialisté Ing. Vladimír Bačák a Ing. Adam Lohniský, kteří srovnávali ekonomiku produkce lehkých a těžkých brojlerových kuřat.*
Více se dočtete v červencovém čísle časopisu Náš chov.
Dobrý den,
chci vás poprosit o radu při řešení osvětlení pro chov Brojlerů. V dnešní době se nabízí úspora v podobě technologie LED osvětlení. Kde bych se dozvěděl zdali je tato technologie vhodná, jaká musí být barva světla, kód barvy atd.
Děkuji za odpověď.
S pozdravem Rosa Josef.