Součástí všech farem, které jsme ve Švédsku navštívili, byl vždy vlastní obchod, tzv. butik. V něm nabízeli své vlastní výrobky nebo produkty a také často výrobky sousedních farmářů. Vždy ale šlo o ekologické produkty nebo biovýrobky. Viděli jsme také malou mlékárnu, resp. sýrárnu, kde vyráběli sýry z mléka dvou sousedních farmářů, chovatelů dojnic.
Hyby Soldattorpsmejeri je malá mlékárna, která produkuje několik druhů sýrů a vyrábí je ručně paní Maria. Na malé farmičce bez zvířat pracuje s manželem Carlosem. Ani jeden z nich dříve se sýrem nikdy nepracoval, ale Maria měla svůj sen, že se stane výrobcem sýrů. Prodělala studijní pobyt a školení v severním Švédsku, kde se sýry vyrábějí, a nějakou dobu pracovala ve velké mlékárně, aby získala praxi. Učila se také od francouzských sýrařů, protože ve Francii je výroba sýrů v malém běžná. Maria a Carlos nakupují mléko od dvou sousedních farmářů (tam se krávy pouze pasou či jsou v zimě krmeny senem), dvakrát týdně. Sama vyrábí šest druhů sýrů v množství asi 90 kg týdně. Sýry prodávají přímo ve vlastní prodejně, ale také v 15 dalších obchodech v regionu a dokonce dvakrát měsíčně se 25–30 kg sýra prodává do několika restaurací v regionu Skåne.
Do sýrů se přidávají jen domácí přísady, sůl a syřidlo. Během letních měsíců v Hyby Soldattorpsmejeri otevírají terasu jako kavárnu, kde se pořádají akce ochutnávky sýrů, ale také nabízejí kávu a vlastní tvarohový dort, který získal stříbrnou medaili na švédské národní soutěži potravin 2014.*