28.05.2019 | 10:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Technologie zachovávající životaschopnost kvasinek

V půli května pozvala společnost Lallemand evropské novináře do polského Józefówa. Absolvovali zde exkurzi do továrny, kde se vyrábějí kvasinkové produkty. Byla představena technologie s označením Titan chránící živé kvasinkové produkty při dalším zpracování.

Není úplně jednoduché zajistit ochranu kvasinek při dalším zpracování pro krmné účely – např. při granulaci vzniká teplo a tlak, což kvasinky poškozuje. V praxi je třeba, aby se v granulích zachoval kvasinkový produkt živý. Jak uvedl manažer pro jakost společnosti Lallemand France, Vincent Couture, společnosti se podařilo vyvinout technologii mikro-enkapsulace. Kolem kvasinkové granule se vytvoří ochranný obal z vrstvy tuků, technologie s označením Titan je patentována.

Od uvedení do praxe uplynulo již deset let a tyto desetileté praktické zkušenosti s technologií Titan mluví za vše. Mnoho pokusů nezávislých institucí a zkušenosti výrobců krmiv potvrdily, že tato technologie ochrany kvasinek je správná a zajišťuje stabilitu. „Na rozdíl od jiných konkurenčních ´termorezistentních´ produktů má pouze Titan reálný ochranný obal. Dokáže pak výborně vzdorovat standartním podmínkám při peletizaci – odolává tlaku a teplotám 70 až 85 °C,“ sdělil Vincent Couture.

Novináři měli možnost navštívit výrobnu kvasinek (polsky Fabryka Drozdzy Sp. Z o. o. Józefów), kde se vyrábějí produkty společnosti Lallemand pro výživu hospodářských zvířat Levucell SC Titan and Levucell SB Titan, ale také klasické droždí pro potravinářské účely nebo kvasinky pro vinařství. Továrna brzy významně navýší svou kapacitu, neboť se právě dostavuje nová linka, která bude specializována na produkty Lallemand Animal Nutrition.

Jak informovala Sylvie Roquefeuil, PR manažerka společnosti, firma Lallemand byla založena jako rodinný podnik v kanadském Montrealu ještě v 19. století. Již v roce 1923 začala s výrobou kvasinek. V současnosti zaměstnává 3500 lidí a provozuje 22 továren vyrábějících kvasinkové produkty a osm továren s produkty na bázi bakterií. V jejím portfoliu jsou např. potravinové doplňky pro lidskou výživu, silážní aditiva, aditiva pro výživu mono- a polygastrů nebo přípravky zlepšující životní prostředí. Společnost je založena na vědě a výzkumu a do této oblasti také investuje významnou část prostředků.

Podrobnější reportáž přinesou časopisy Náš chov a Krmivářství.

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down