V akciové společnosti Drůbežářský závod Klatovy zpracovávají výhradně česká kuřata. Ta pocházejí jednak z podnikových farem, jednak od prověřených a osvědčených certifikovaných dodavatelů z jižních a západních Čech. Podle generálního ředitele uvedené společnosti z Plzeňského kraje Ing. Davida Bednáře není jednoduché produkovat kvalitní drůbeží sortiment. Jenom dodržování nejvyšších standardů může zaručit vysokou kvalitu výrobků.
O tom, jak probíhá výkrm českých kuřat podle welfare pravidel, se mohla přesvědčit skupina zájemců při návštěvě drůbeží farmy v Horšově, kde Drůbežářský závod Klatovy v sedmi halách při kapacitě jednorázového naskladnění 320 tisíc jednodenních kuřat vyprodukuje v průměru sedm zástavů ročně. A jak již bylo řečeno při důsledném dodržování životní pohody vykrmovaných brojlerů. Jedná se především o zajištění optimálních podmínek ustájení (kvalitní podestýlka, dostatek prostoru, teplota v úrovni životního prostoru kuřat, světelný režim a intenzita osvětlení), ale i krmení a napájení s cílem dosažení dobrého zdravotní stavu kuřat po celou dobu výkrmu.*
Více se dočtete v červencovém čísle časopisu Náš chov