Výzvy současného zemědělství a produkce potravin na ONE v Budapešti

Biotechnologická celosvětově působící společnost Alltech uskutečnila první zastávku ze své tour – v Budapešti se za účasti partnerů, pracovníků a novinářů z východní Evropy konal 22. až 23. května kongres Alltech ONE. Do Evropy přiletěli také speakeři ze zámoří včetně prezidenta společnosti Dr. Marka Lyonse.

Po ranním společném běhu ulicemi Budapešti (Fun run) se účastníci dali do gala a sešli v hlavním sále, kde program otevřel Mark Lyons. Muzzafar Yunusov, vedoucí správy klíčových zákazníků, IFCN nastínil výhled mlékárenského průmyslu v roce 2023 a dále do budoucna.  

Odpověď na otázku - jak na ziskové udržitelné zemědělství, podal Robert Walker, European Growth Office ze společnosti Alltech.

Na mykotoxinech záleží. Náročné konvenční myšlení předvedl Nick Adams, ředitel odvětví Mycotoxin Management společnosti Alltech.

Následovala prezentace případové studie u španělského zákazníka s názvem Dosažení cílů udržitelnosti prostřednictvím spolupráce – přednášel Alejandro Martin de Leon.

Dále se účastníci rozdělili do jednotlivých sekcí zabývajících se řešením výzev mlékárenského sektoru, chovu prasat a chovu drůbeže.

V panelové diskusi zaznělo pět klíčových faktorů, které hýbou a do budoucna ovlivní sektor zemědělství a produkce potravin. Jsou to:

1) Riziko pandemií (ptačí chřipka, africký mor prasat)

2) Geopolitická situace

3) Trvalá udržitelnost

4) Potřeby a přání konzumentů

5) Digitalizace a umělá inteligence

Jako nejdůležitější vnímali téměř všichni diskutující trvalou udržitelnost planety, bez čehož by život našich dětí nemohl fungovat. Rovněž Tara McCarthy, globální viceprezidentka pro ESG, Alltech, a dr. Mark Lyons, prezident a CEO Alltechu, vnímají jako největší výzvu trvalou udržitelnost.

Více přineseme v Našem chovu.* 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down