„Snížení emisí nestačí; musíme udělat něco jiného, nestačí ani trvalá udržitelnost, musíme něco víc udělat pro planetu“ naléhal Mark Lyons, prezident a generální ředitel společnosti Alltech, během konference Alltech ONE 23. května. ONE přivítalo téměř 2000 mezinárodních delegátů v centru Lexingtonu a dalších 5000 se zúčastnilo virtuálně.
„Věříme, že zemědělství má největší potenciál pozitivně ovlivnit budoucnost naší planety, poskytnout výživu pro všechny a pomoci venkovským komunitám prosperovat a doplňovat zdroje naší planety,“ řekl Lyons.
K Lyonsovi se připojila Heather White, autorka, zakladatelka a generální ředitelka „OneGreenThing“, která svou knihou „One Green Thing: Discover Your Hidden Power to Help Save the Planet“ uvedla do života dvě desetiletí práce v oblasti ochrany životního prostředí a vedení národních neziskových organizací. " Nabídla tři kroky k tomu, aby se akce v oblasti klimatu stala radostnou každodenní praxí.
- Přemýšlejte nad rámec svého věku a naslouchejte.
- Najděte si svou jedinečnou roli.
- Aplikujte každodenní praxi udržitelnosti.
Nikki Putnam Badding, registrovaná dietoložka a výkonná ředitelka společnosti Acutia, později hovořila o zásadním významu zpřístupnění výživy všem. „Dopad podvýživy je dalekosáhlý," řekla Nikki Putnam Badding. „Stačí tedy jenom nakrmit svět? Nemáme se místo toho raději zaměřit na poskytování výživy pro všechny, a tím změnit dialog od zajišťování potravin k zajišťování výživy?
Vaughn Holder, ředitel skupiny Alltech pro výzkum přežvýkavců, se poté podělil o svůj pohled na to, jak může být živočišná výroba součástí řešení pro zlepšení udržitelnosti. „Nacházíme se na rozhraní mezi hlavním průmyslem zachycujícím uhlík na světě a hlavním průmyslem výroby potravin," řekl Holder. „Tyto věci jsou spolu úzce svázány a nevyhnutelné. Sedíme v jedinečné pozici, abychom něco dělali s problematikou uhlíku. Je opravdu důležité, abychom nemluvili o kompromitování jednoho pro druhé – protože musíme udělat obojí.“*