Z konference ONE v Lexingtonu: Snížení emisí uhlíku  

„Snížení emisí nestačí; musíme udělat něco jiného, nestačí ani trvalá udržitelnost, musíme něco víc udělat pro planetu“ naléhal Mark Lyons, prezident a generální ředitel společnosti Alltech, během konference Alltech ONE 23. května. ONE přivítalo téměř 2000 mezinárodních delegátů v centru Lexingtonu a dalších 5000 se zúčastnilo virtuálně. 

„Věříme, že zemědělství má největší potenciál pozitivně ovlivnit budoucnost naší planety, poskytnout výživu pro všechny a pomoci venkovským komunitám prosperovat a doplňovat zdroje naší planety,“ řekl Lyons.

K Lyonsovi se připojila Heather White, autorka, zakladatelka a generální ředitelka „OneGreenThing“, která svou knihou „One Green Thing: Discover Your Hidden Power to Help Save the Planet“ uvedla do života dvě desetiletí práce v oblasti ochrany životního prostředí a vedení národních neziskových organizací. " Nabídla tři kroky k tomu, aby se akce v oblasti klimatu stala radostnou každodenní praxí.

  1. Přemýšlejte nad rámec svého věku a naslouchejte.
  2.  Najděte si svou jedinečnou roli.
  3.  Aplikujte každodenní praxi udržitelnosti.

Nikki Putnam Badding, registrovaná dietoložka a výkonná ředitelka společnosti Acutia, později hovořila o zásadním významu zpřístupnění výživy všem. „Dopad podvýživy je dalekosáhlý," řekla Nikki Putnam Badding. „Stačí tedy jenom nakrmit svět? Nemáme se místo toho raději zaměřit na poskytování výživy pro všechny, a tím změnit dialog od zajišťování potravin k zajišťování výživy?

Vaughn Holder, ředitel skupiny Alltech pro výzkum přežvýkavců, se poté podělil o svůj pohled na to, jak může být živočišná výroba součástí řešení pro zlepšení udržitelnosti. „Nacházíme se na rozhraní mezi hlavním průmyslem zachycujícím uhlík na světě a hlavním průmyslem výroby potravin," řekl Holder. „Tyto věci jsou spolu úzce svázány a nevyhnutelné. Sedíme v jedinečné pozici, abychom něco dělali s problematikou uhlíku. Je opravdu důležité, abychom nemluvili o kompromitování jednoho pro druhé – protože musíme udělat obojí.“*

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down