08.08.2022 | 05:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Cizrna – vynikající krmivo pro prasata

Počet lidí, kteří jedí krmivo živočišného původu, roste. Španělsko, Polsko, Chorvatsko a Čína jsou předními spotřebiteli vepřového masa. To zase kladlo důraz na chov prasat. Výzkum uvádí, že zdraví konzumovaného masa může ovlivnit lidské zdraví více než jedním způsobem.

Průmysl výroby vepřového masa také používá cizrnu jako zdravou výživnou možnost pro vepřové krmivo.

Skvělý zdroj bílkovin

Cizrna je skvělým zdrojem bílkovin, protože má všech devět aminokyselin. To z nich činí zdravou volbu pro krmivo pro prasata. Tradičně se ve většině produkce prasat užívalo živočišných bílkovin pro chov prasat, ale možnost šíření virů donutily hledat alternativní možnosti krmení. Nutričně bohatý a vyvážený příjem krmiva pomáhá udržovat prasata zdravá a silná po celou dobu jejich životního cyklu.

Cizrna bohatá na bílkoviny pro zdravější prasata

Průmysl produkce prasat používá obrovské množství krmných surovin, které mají vysoký obsah proteinů. Sójové boby, maniok, kukuřice, rýže a rýžové otruby jsou široce používány v krmivech pro prasata. Podle Future Market Insights se očekává, že trh s cizrnovou moukou zaznamená do konce roku 2032 roční míru růstu (CAGR) ve výši 4,8%. Výrobci krmiv pro prasata nabízejí směs všech těchto složek, které posílí imunitu prasat v každé fázi a udrží je zdravé po delší dobu. U odstavených prasat se prokázal přínos cizrny. Chov prasat plánuje smíchat cizrnu s různými dalšími rostlinnými složkami, aby se maximalizoval obsah bílkovin v krmivu. Vzhledem k tomu, že cizrna může být vyráběna lokálně, náklady jsou nižší.

Populární v některých regionech

Použití sójové moučky pro intenzivní chov prasat je populární v některých regionech. Vzhledem k tomu, že sójové boby jsou většinou dováženy, potřeba najít místně vyráběné krmivo bohaté na bílkoviny se v průběhu času zvýšila. Rostoucí ceny krmiv hrají klíčovou roli při snižování zisku z produkce vepřového masa. Vzhledem k tomu, že cizrna může být vyráběna lokálně, náklady pro totožnývstup jsou nižší. To má zase pozitivní vliv na použití cizrny v krmivech pro prasata.

Cizrna je hnací silou udržitelnosti

Spotřebitelé si stále více uvědomují jaké potraviny jedí. Chtějí tedy znát nejen nutriční kvalitu vepřového masa, které kupují, ale také jeho původ a způsob chovu. To vedlo k tomu, že chovatelé prasat používají cizrnu v krmivech pro prasata, aby spotřebitelům poskytli čisté bílkoviny. Většina zemí nemusí dovážet cizrnu, protože ji lze snadno pěstovat na zemědělské půdě za každého počasí, což ji činí snadno dostupnou. Udržitelná povaha cizrny je dalším faktorem, který vede chovatele prasat k tomu, aby ji zahrnuli do krmiva pro prasata. Chovatelé prasat stále častěji začínají kupovat místně produkovanou cizrnu. To zase snižuje uhlíkovou stopu krmiv používaných pro prasata. Prasečí farmy plánují pěstovat vlastní cizrnu, aby zajistily, že výroba je bez chemikálií. A i to by mělo získat důvěru spotřebitelů.

Rostoucí závislost na cizrně

Odvětví chovu prasat provádí rozsáhlý výzkum s cílem maximalizovat přínosy cizrny v krmivech pro prasata. Experimentování s krmivem pro prasata probíhá ve velkém měřítku. Prasata jsou krmena dvakrát nebo třikrát denně, aby se zkontrolovalo, jak jejich tělo reaguje na cizrnu s vysokým obsahem bílkovin. Prasečí hnůj je zkoumán, aby se pochopila stravitelnost cizrny u prasat. Všechny tyto faktory povedou k většímu využití cizrny v krmivářském průmyslu.

Technologická integrace

Technologická integrace na farmách pro chov prasat pomůže pochopit účinky konzumace cizrny na prasata. Senzorové technologie se používají k zaznamenávání charakteristického chování, a proto pomáhají chovatelům prasat rozhodnout o množství cizrny, které je třeba prasatům krmit.

Pozitivní příležitosti

Poptávka po potravinách bohatých na bílkoviny se bude každým rokem zvyšovat. To povede k tomu, že budou lidé konzumovat více vepřového masa. S přidáním cizrny do výživy prasat budou zdravější a také poskytnou spotřebitelům odpovídající výživu.

All About Feed

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down