22.05.2015 | 07:05
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Komfort ve stáji je základem užitkovosti

Bude to již bezmála dvacet let, co se bratři Josef a Milan Draguňovi rozhodli pro podnikání v zemědělství se specializací na živočišnou výrobu, respektive výkrm drůbeže. V roce 1997 začínali s krůtami, které však po stále nižší poptávce na trhu a problematičtějším zpeněžování nahradili v posledních devíti letech výkrmem brojlerů. K tomu účelu využívají na svých třech farmách devět výkrmových hal s naskladňovací kapacitou pro 13 tisíc jednodenních kuřat. Při sedmitýdenním výrobním cyklu ročně udělají 7,5 turnusu, což představuje 1500 tun vyprodukovaného kuřecího masa.

 

 

Firma JM Brojler Vacanovice, s. r. o., kterou bratři Draguňovi před třemi roky navázali na své předchozí aktivity, působí v Olomouckém kraji. Brojlerová kuřata vykrmují na třech farmách, a to v Čechovicích, kde jsou čtyři haly, další dvě výkrmové kapacity jsou ve Vacanovicích a tři ve Staměřicích. Celkem devět hal má průměrnou kapacitu 13 tisíc naskladněných jednodenních kuřat. Dodavatelem obou vykrmovaných hybridních kombinací Ross a Cobb je firma Xavergen, a. s.

„Upřednostňujeme hybrid Ross, který má podle našich zkušeností lepší konverzi krmiva a spíše se hodí do tvrdších chovatelských podmínek. V obou případech kuřata vykrmujeme v průměru 35 až 36 dnů, kdy dosahují jatečné hmotnosti v rozmezí od 2 do 2,2 kilogramu,“ uvedl Josef Draguň.*

Více se dočtete v červencovém čísle časopisu Náš chov

Napsat komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2022 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down