Menu
O nás
Časopisy
Zemědělské časopisy
Zemědělec
Úroda/Agronom
Mechanizace zemědělství
Náš chov/Krmivářství
Zemědělský týdeník
Roľnícke noviny
Města a obce
Moderní obec
Komunální technika
Odpady
Energie 21
Veterinární medicína
Veterinářství / Veterinární klinika
Zahradnictví a floristika
Zahradnictví
Floristika / Profi Florista
Předplatné
Tištěné předplatné
Digitální předplatné
Naše projekty
Zemědělec roku
Komunální projekt roku
Medica Veterinaria
Naše výstavy
Den zemědělce
Naše pole
Celoslovenské dni poľa
Dny zahradní a komunální techniky
Naše TV
TV Zemědělec
TV Municipal
TV Floristika
TV Roľnické noviny
Archiv
Agro - Obchod
Kontakty
zavřít
e-shop
Vyhledávání
Prohlédnout
Menu
Dojený skot
Masný skot
Prasata
Drůbež
Ovce a kozy
Výživa zvířat
Zdraví zvířat
Technologie
Ostatní
Právě vychází
Videa
Kalendář akcí
zavřít
Filtrovat
Rubrika
Všechny rubriky
bionafta
biopotraviny
CAP
Dojený skot
Drobnochovy
Drůbež
Ekonomika
EU
GMO
Katalogy
Komerční prezentace
Koně
Kožešinová zvířata
Krmivo
Krmivo>petfood
Legislativa
Masný skot
maso
Mléko
nákupy a internet
Nezařazené
novela zákona proti týrání zvířat
Odchov telat
Ostatní
Ovce a kozy
Pastva
petfood
Plodnost
potraviny
Prasata
reprodukce
Ryby
sale
Šlechtění
Smart farming
Technologie
Včely
Výstava
Výživa zvířat
Výzkum
webinář
welfare
Zahraničí
Zdraví zvířat
Zemědělství
Životní prostředí
Autor
Všichni autoři
Fialová Zuzana
Fuka Vladislav
janakonecna
Jedlička Martin
Ježková Alena
Křepelka Jiří
Martina Karásková
Petr Pavel
Profi Press
Prýmas Lukáš
Velechovská Jana
ARCHIV RUBRIKY:
s. r. o.
26.10.2021 | 07:42
Moderní trendy ve výživě prasat
Ani na dvaadvacáté konferenci věnované výživě prasat, kterou společnost Trouw Nutrition Biofaktory, s.r.o., opět naplánovala do prostor EA Business Hotelu Jihlava, se nikdo nenudil. Právě naopak! V zajímavě koncipovaném odborném programu přednášející cílili především na prakticky upotřebitelné informace. Na 150 účastníků konference se dozvědělo například o tom, jak bez oxidu zinku překlenout odstavovou krizi selat, ale i jak zajistit optimální výživové parametry tekutého krmení nebo jakými opatřeními lze u prasat předejít kanibalismu.
Kategorie:
Prasata
,
Výživa zvířat
,
Zdraví zvířat
19.05.2017 | 11:00
Nové trendy ve výživě drůbeže
V komplexu Mlýnhotel v obci Vílanec u Jihlavy se sešla bezmála stovka zájemců, aby se na semináři, který 18. května uspořádala společnost Trouw Nutrition Biofaktory, s. r. o., dozvěděla o nových trendech ve výživě drůbeže. A to jak ve vztahu ke snížení spotřeby antibiotik v chovech, tak i k maximálnímu využití genetického potenciálu nosnic a výkrmových kuřat, ale i s ohledem na kvalitu krmných směsí.
Kategorie:
Drůbež
,
Výživa zvířat
,
Zdraví zvířat
15.08.2016 | 05:00
Barevné slepice s dobrou užitkovostí
Společnost Líheň Studenec, s.,r.o., patří k jednomu ze dvou tuzemských podniků s uznaným šlechtitelským chovem nosného typu slepic. Výsledným produktem šlechtění jsou nosnice dominant určené pro samozásobitelskou sféru. Ze šlechtitelské dílny nedaleko Náměšti nad Oslavou se pro domácí, ale i zahraniční trh vyprodukuje okolo tří milionů kuřat v 16 barevných kombinacích.
Kategorie:
Drůbež
,
Šlechtění
,
Technologie
,
Výživa zvířat
,
Zdraví zvířat
27.05.2016 | 06:20
Technologická revoluce s dvouletou návratností
Již více než dvacet let se společnost Sušárna Pohořelice, s. r. o., zabývá výkrmem brojlerů. Ke své specializaci momentálně využívá haly ve čtyřech střediscích s kapacitou pro 700 tisíc kuřat. V dubnu zkolaudovaná hala vybavená moderními technologiemi je pro uvedenou společnost dalším krokem k posílení konkurenceschopnosti na trhu.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
25.01.2016 | 08:57
Dánové odchovávají čtyřicet selat
To, že dánští a nizozemští chovatelé prasat patří k evropské extratřídě, se ve zbytku chovatelské Evropy již delší dobu považuje za samozřejmost. Zatímco ještě před dvěma roky na nejlepších dánských farmách odchovávali 35 selat, dnes uvádějí užitkovost prasnic ještě o pět selat vyšší.
Kategorie:
Prasata
,
Technologie
,
Výživa zvířat
,
Zahraničí
,
Zdraví zvířat
28.07.2015 | 06:50
Není vejce jako vejce
Řeč je samozřejmě o slepičích vejcích dodávaných do tržní sítě. Zatímco u čerstvých konzumních vajec je z pohledu spotřebitele rozdílovým ukazatelem jejich velikost, případně zbarvení skořápky, u vařených vajec je to jejich loupatelnost, konzistence bílku a zbarvení žloutku. Chovatelé nosnic, kteří se kromě produkce čerstvých vajec zabývají ještě jejich zpracováním, musejí zajistit vysokou kvalitu finálního produktu. K jejímu dosažení ale nestačí jen vybrat odpovídající technologii, ale především ta správná vejce.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
22.05.2015 | 07:58
Komfort ve stáji je základem užitkovosti
Bude to již bezmála dvacet let, co se bratři Josef a Milan Draguňovi rozhodli pro podnikání v zemědělství se specializací na živočišnou výrobu, respektive výkrm drůbeže. V roce 1997 začínali s krůtami, které však po stále nižší poptávce na trhu a problematičtějším zpeněžování nahradili v posledních devíti letech výkrmem brojlerů. K tomu účelu využívají na svých třech farmách devět výkrmových hal s naskladňovací kapacitou pro 13 tisíc jednodenních kuřat. Při sedmitýdenním výrobním cyklu ročně udělají 7,5 turnusu, což představuje 1500 tun vyprodukovaného kuřecího masa.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
,
Výživa zvířat
25.02.2015 | 08:40
Výkonnou genetiku je třeba nakrmit
Zemědělský podnik Zemos Křenov, s. r. o., hospodaří na Svitavsku na výměře 1400 ha zemědělské půdy. Rostlinnou výrobu má postavenou na produkci tržních plodin zastoupených ozimou pšenicí, sladovnickým ječmenem a řepkou. Základem živočišné výroby je chov prasat. Pro efektivní produkci vepřového masa museli chovatelé zmiňovaného podniku z Pardubického kraje přistoupit k celé řadě opatření, a to včetně repopulace chovu. S pořízením výkonnější genetiky bylo však třeba zapracovat na výživě prasnic, která je klíčovým faktorem ovlivňujícím využití genetického potenciálu.
Kategorie:
Prasata
,
Technologie
,
Výživa zvířat
13.08.2014 | 13:17
Není drůbež jako drůbež
Společnost Zemědělský dvůr Berbera, s. r. o., kterou bezmála před dvaceti roky založili manželé Rosolovi, se nachází v obci Tachovská Huť v blízkosti Mariánských Lázní a také nedaleko hranic s Německem. V rámci podnikatelských aktivit v zemědělské prvovýrobě se rodinná firma hospodařící v chebském regionu zabývá chovem krav bez tržní produkce mléka, ale i bažantů, brojlerových kuřat, husí, pekingských kachen a barbarií. Svůj široký chovatelský záběr ještě doplňuje činnostmi spojenými se zpracováním a prodejem zvěřiny a s provozováním malého penzionu.
Kategorie:
Drůbež
,
Krmivo
,
Technologie
,
Výživa zvířat
07.07.2014 | 09:12
Jindřichohradecká kachna stále žije
Barbarie, neboli užitkové hybridní kombinace pižmové kachny se k nám začaly dovážet z Francie již bezmála před osmdesáti roky. S intenzivním chovem tzv. husokachny se ale prakticky začalo až v devadesátých letech minulého století, kdy společnost JH Barbaria se sídlem v Jindřichově Hradci pravidelně importovala bíle zbarvené rodičovské kombinace R51 určené k masnému výkrmu a R61 pro produkci jater. V současné době francouzská šlechtitelská firma Grimaud dodává na jih Čech rodičovskou kombinaci R71 s vyšší jatečnou hmotností, kdy kačeři dosahují v 94 dnech výkrmu průměrné hmotnosti 5,3 kg.
Kategorie:
Drůbež
1
2
Další >>
deník / newsletter
Přihlásit se k odběru
The form was sent successfully.
An error occured.
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Pro čtenáře
Předplatné
Dárkové certifikáty
E-shop
Pravidla FB soutěže
Fotosoutěž
Akce
Pro autory
Pokyny pro autory
Redakční rady
Formulář pro oponenty
Pro inzerenty
Ceník inzerce
Price list
Partnerské organizace:
AK ČR
ZS ČR
ASZ ČR
SMA ČR
SDZT
GDPR
Facebook
Kontakt
Copyright ©
2023
Profi Press s.r.o.
cross
menu
chevron-down