Menu
O nás
Časopisy
Zemědělské časopisy
Zemědělec
Úroda/Agronom
Mechanizace zemědělství
Náš chov/Krmivářství
Zemědělský týdeník
Roľnícke noviny
Města a obce
Moderní obec
Komunální technika
Odpady
Energie 21
Veterinární medicína
Veterinářství / Veterinární klinika
Zahradnictví a floristika
Zahradnictví
Floristika / Profi Florista
Předplatné
Tištěné předplatné
Digitální předplatné
Naše projekty
Zemědělec roku
Komunální projekt roku
Medica Veterinaria
Naše výstavy
Den zemědělce
Naše pole
Celoslovenské dni poľa
Dny zahradní a komunální techniky
Naše TV
TV Zemědělec
TV Municipal
TV Floristika
TV Roľnické noviny
Archiv
Agro - Obchod
Kontakty
zavřít
e-shop
Vyhledávání
Prohlédnout
Menu
Dojený skot
Masný skot
Prasata
Drůbež
Ovce a kozy
Výživa zvířat
Zdraví zvířat
Technologie
Ostatní
Právě vychází
Videa
Kalendář akcí
zavřít
Filtrovat
Rubrika
Všechny rubriky
bionafta
biopotraviny
CAP
Dojený skot
Drobnochovy
Drůbež
Ekonomika
EU
GMO
Katalogy
Komerční prezentace
Koně
Kožešinová zvířata
Krmivo
Krmivo>petfood
Legislativa
Masný skot
maso
Mléko
nákupy a internet
Nezařazené
novela zákona proti týrání zvířat
Odchov telat
Ostatní
Ovce a kozy
Pastva
petfood
Plodnost
potraviny
Prasata
reprodukce
sale
Šlechtění
Smart farming
Technologie
Včely
Výstava
Výživa zvířat
Výzkum
webinář
welfare
Zahraničí
Zdraví zvířat
Zemědělství
Životní prostředí
Autor
Všichni autoři
Fialová Zuzana
Fuka Vladislav
Jedlička Martin
Ježková Alena
Křepelka Jiří
Petr Pavel
Profi Press
Prýmas Lukáš
Velechovská Jana
ARCHIV RUBRIKY:
Drůbež
29.01.2021 | 20:15
Editace genomu a odolnost vůči ptačí chřipce
V případě zjištění ohniska ptačí chřipky musí být ptáci v určité vzdálenosti od něj podle zákona zničeni. Společnost EggXYt vyvinula nástroj pro zlepšení této nákladné praxe. Izraelská společnost, známá zejména in-ovo sexováním, byla založena koncem roku 2016, kdy přišli spoluzakladatel profesor Dani Offen z univerzity v Tel Avivu spolu s Yehudou Elramem (CEO) s nápadem používat CRISPR pro zabránění zabíjení jednodenních kohoutků. Produkt XYt zjišťuje biomarkery na chromozomu kohoutků při líhnutí nosnic. Biomarker je zjistitelný snímačem, který je umístěný u vstupu do líhně.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
12.12.2019 | 10:07
Produkce krmných směsí v EU letos klesla
Ve svých odhadech prohlašovala FEFAC, že se produkce krmiva pro drůbež zvýší, zatímco u krmiv pro prasata a skot klesne. Podle nových odhadů Evropské federace výrobců krmiv (FEFAC) byla v roce 2019 celková produkce krmiv pro hospodářská zvířata v EU-28 v roce 2019 nižší o 0,9 % a vyrobilo se na 161,7 milionu tun.
Kategorie:
Krmivo
09.02.2018 | 13:09
Dotace i na lepší podmínky chovu drůbeže
Od loňského roku mohou chovatelé drůbeže čerpat dotace na zlepšení podmínek chovu drůbeže. V rámci čtyř schválených podprogramů mohou získat příspěvek například na zajištění kvalitnější podestýlky snižující vlhkost ve stájovém prostředí, ale i na snižování čpavku v halách nebo na šetrnější zacházení s drůbeží při vyskladňování. Sazby pro jednotlivá podopatření by měly částečně pokrýt zvýšené náklady na zlepšení životních podmínek drůbeže nad rámec vyžadovaný současnou legislativou České republiky a směrnicemi Evropské unie.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
,
Zdraví zvířat
10.11.2017 | 11:37
Welfare není zadarmo
Se vstupem České republiky do Evropské unie a převzetím zásad společné zemědělské politiky se domácí sektor chovu drůbeže musel podřídit novým přístupům společného trhu. V jejich rámci dostala prioritu produkce z komerčních chovů využívajících technologie šetrné k životnímu prostředí při současném zajištění kvality finálních produktů a welfare zvířat.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
,
Zdraví zvířat
22.09.2017 | 05:00
Riziko salmonelózy hrozí v létě
Letos v srpnu Krajská hygienická stanice ve Zlíně zjistila přítomnost Salmonella Enteritidis ve vejcích, jejichž konzumace souvisela s onemocněním několika dětí na dětském táboře. Vejce byla z chovu nosnic obchodní společnosti AG MAIWALD, a. s. Krajská veterinární správa pro Jihomoravský kraj v tomto chovu odebrala předepsanou sadu vzorků, jejichž vyšetření prokázalo přítomnost stejného sérotypu salmonel ve třech hejnech nosnic. Opatření provedená v tomto hospodářství v zájmu ochrany zdraví spotřebitele přesahovala požadavky stanovené právními předpisy.
Kategorie:
Drůbež
,
Zdraví zvířat
31.07.2017 | 11:57
Ze silážních žlabů výkrmové haly pro drůbež
Dosloužily vám silážní žlaby a nevíte jak je nejlépe využít? Inspirovat byste se mohli například od akciové společnosti DZS Struhařov, která přestavěla dva silážní žlaby na výkrmové haly pro brojlerová kuřata. Uvedeným podnikem plánované navýšení výkrmové kapacity na farmě Borek tak proběhlo při vynaložení minimálních nákladů, ale i s nezanedbatelnou časovou úsporou.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
,
Zdraví zvířat
17.04.2017 | 12:52
Co dovedou kuřata, aneb drůbeží psychologie, sport a fyzika
Zdá se vám být troufalé zmiňovat drůbež v souvislosti s inteligencí a dokonce s vědou, sportem či fyzikou? Napadlo vás, co vlastně brojleři, jejichž maso se ocitlo na Vašem stole, dovedli a zda třeba nebyli osobnostmi?
Kategorie:
Drůbež
29.08.2016 | 05:00
Řešení teplotního stresu ve výkrmu kuřat
Ve všech pádech skloňované welfare zvířat má v chovatelské praxi své opodstatnění. Chovatelé vědí, že optimalizací podmínek stájového prostředí předejdou stresovým reakcím zvířat doprovázeným sníženou užitkovostí. Pohodu brojlerových kuřat ovlivňuje především teplotní stres během ustájení. V rámci preventivních opatření se využívají tradiční ochlazovací prvky a hledají se další alternativy.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
,
Výživa zvířat
,
Zdraví zvířat
26.08.2016 | 05:00
Biologická likvidace potemníka ve výkrmu kuřat
Aktuálním problémem výkrmců brojlerových kuřat je výskyt potemníka moučného ve slamnaté podestýlce. Na slámu je totiž vázaný vývoj larev tohoto asi půldruhého centimetru velkého tmavého brouka. Vyskytující se larvy, které by se nezasvěcenému mohly zdát jako vhodný zdroj živočišných bílkovin, vykrmovanou drůbež nejen ruší, ale za určitých okolností mohou představovat hygienický problém na jatkách.
Kategorie:
Drůbež
,
Technologie
05.05.2016 | 11:30
Nemoci drůbeže jsou stálou výzvou
Drůbežářství na celém světě se od počátků velkochovů potýká s nemocemi. Vysoké koncentrace zvířat v chovech a klima v halách činí toto odvětví z hlediska přenosu patogenů velmi zranitelným. Co se s tím dá dělat, když je potřeba zapomenout na „preventivní“ použití antibiotik?
Kategorie:
Drůbež
1
2
Další >>
deník / newsletter
Přihlásit se k odběru
The form was sent successfully.
An error occured.
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Pro čtenáře
Předplatné
Dárkové certifikáty
E-shop
Pravidla FB soutěže
Fotosoutěž
Akce
Pro autory
Pokyny pro autory
Redakční rady
Formulář pro oponenty
Pro inzerenty
Ceník inzerce
Price list
Partnerské organizace:
AK ČR
ZS ČR
ASZ ČR
SMA ČR
SDZT
GDPR
Facebook
Kontakt
Copyright ©
2022
Profi Press s.r.o.
cross
menu
chevron-down