Menu
O nás
Časopisy
Zemědělské časopisy
Zemědělec
Úroda/Agronom
Mechanizace zemědělství
Náš chov/Krmivářství
Zemědělský týdeník
Roľnícke noviny
Města a obce
Moderní obec
Komunální technika
Odpady
Energie 21
Veterinární medicína
Veterinářství / Veterinární klinika
Zahradnictví a floristika
Zahradnictví
Floristika / Profi Florista
Předplatné
Tištěné předplatné
Digitální předplatné
Naše projekty
Zemědělec roku
Komunální projekt roku
Medica Veterinaria
Naše výstavy
Den zemědělce
Naše pole
Celoslovenské dni poľa
Dny zahradní a komunální techniky
Naše TV
TV Zemědělec
TV Municipal
TV Floristika
TV Roľnické noviny
Archiv
Agro - Obchod
Kontakty
zavřít
e-shop
Vyhledávání
Prohlédnout
Menu
Dojený skot
Masný skot
Prasata
Drůbež
Ovce a kozy
Výživa zvířat
Zdraví zvířat
Technologie
Ostatní
Právě vychází
Videa
Kalendář akcí
zavřít
Filtrovat
Rubrika
Všechny rubriky
bionafta
biopotraviny
CAP
Dojený skot
Drobnochovy
Drůbež
Ekonomika
EU
GMO
Katalogy
Komerční prezentace
Koně
Kožešinová zvířata
Krmivo
Krmivo>petfood
Legislativa
Masný skot
maso
Mléko
nákupy a internet
Nezařazené
novela zákona proti týrání zvířat
Odchov telat
Ostatní
Ovce a kozy
Pastva
petfood
Plodnost
potraviny
Prasata
reprodukce
Ryby
sale
Šlechtění
Smart farming
Technologie
Včely
Výstava
Výživa zvířat
Výzkum
webinář
welfare
Zahraničí
Zdraví zvířat
Zemědělství
Životní prostředí
Autor
Všichni autoři
Fialová Zuzana
Fuka Vladislav
janakonecna
Jedlička Martin
Ježková Alena
Křepelka Jiří
Martina Karásková
Petr Pavel
Profi Press
Prýmas Lukáš
Velechovská Jana
ARCHIV RUBRIKY:
EAT
01.04.2019 | 08:09
Boj o maso
Dočkáme se globální diskreditace masa? Budou milovníci steaků a řízků vykázáni z restaurací podobně jako kuřáci? Co bude jíst lidstvo v roce 2050? Ve Švédsku sídlící nezisková organizace EAT si na léta 2017 až 2020 vytyčila za cíl „velkou potravinovou transformaci“. Chce odradit lidi od konzumace potravin živočišného původu a přivést je ke zdravější a ekologičtější rostlinné stravě. Své aktivity neomezuje zdaleka jen na Švédsko či Skandinávii. Kampaň pojímá globálně.
Kategorie:
maso
,
Výzkum
,
Zahraničí
10.03.2019 | 09:52
EAT-Lancet – studie o udržitelných potravinových systémech
Komise EAT-Lancet (mozkový trust iniciovaný vlivnými celosvětovými nadacemi) vydala 16. ledna 2019 v Lancet Medical Journal zprávu o udržitelných potravinových systémech, která vyzývá k radikálním změnám výživových doporučení, zavedení daní na maso a dalším drastických opatřením, která by umožnila snížení spotřeby masa až o 90 %. Stručně řečeno by měla “referenční výživové doporučení“ zahrnovat max. 7 g hovězího denně, 7 g vepřového, 29 g drůbežího masa a 250 g mléčných potravin. V roce 2017 byla v České republice denní spotřeba vepřového masa na obyvatele téměř 116 g, tj. 16,5 krát více než je ve zprávě doporučeno. U hovězího a skopového masa to bylo více než 24 g, tj. téměř 3,5 násobek spotřeby doporučené a u drůbežího masa téměř 75 g, tj. více než 2,5 násobek doporučené spotřeby. Z toho vyplývá, že stavy prasat by poklesly 16,5násobně, skotu 3,5násobně a drůbeže 3,5násobně. Adekvátně k tomu by došlo ke snížení výroby krmiv.
Kategorie:
EU
,
GMO
,
Výživa zvířat
deník / newsletter
Přihlásit se k odběru
The form was sent successfully.
An error occured.
Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Pro čtenáře
Předplatné
Dárkové certifikáty
E-shop
Pravidla FB soutěže
Fotosoutěž
Akce
Pro autory
Pokyny pro autory
Redakční rady
Formulář pro oponenty
Pro inzerenty
Ceník inzerce
Price list
Partnerské organizace:
AK ČR
ZS ČR
ASZ ČR
SMA ČR
SDZT
GDPR
Facebook
Kontakt
Copyright ©
2023
Profi Press s.r.o.
cross
menu
chevron-down